MEB'den Özel Okullara KDV İndirimi Uyarısı

Özel öğretim kurumları, 1 Eylül 2020 ila 30 Haziran 2021 tarihinde verecekleri eğitim ve öğretim hizmetinin karşılığı olarak belirledikleri öğrenim ücretlerine, katma değer vergisi (KDV) miktarını % 1 olarak yansıtacak.

04.09.2020-13:47 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-13:36) MEB'den Özel Okullara KDV İndirimi Uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, şehirlere yolladığı yazıda, özel okullar da içinde, özel öğretim kurumlarının, eğitim ile öğretim hizmetlerinden alınan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) gidilen indirimi, öğrenci velisi ya da kursiyerlere geri ödenmesi hususunda uyarılmasını talep etti.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından şehir milli eğitim müdürlüklerine, % 8 Katma Değer Vergisi miktarına tabi eğitim ve öğretim hizmetindeki KDV miktarının %1'e indirilmesi ile alakalı yazı yollandı.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Kararı ile üniversiteler, yüksekokullar ve Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesindeki özel okullar da dahil, eğitim kurumlarında, 1 Eylül 2020 ve 30 Haziran 2021 tarihleri arasında verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için vergi miktarının % 1 olarak uygulanacağı kaydedildi.

İDARİ PARA CEZASI

MEB'den gelen yazıda şu ifadeler yer aldı:

'Yapılan bu değişikliğin gereği olarak ilgili kanun kapsamında faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarının sözü edilen tarihler arasında verecekleri eğitim ve öğretim hizmetinin karşılığı olarak belirledikleri öğrenim ücretlerine katma değer vergisi oranını % 1 olarak yansıtmaları, 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021'de verilecek eğitim ve öğretim hizmetleri için öğrenim ücretini önceden alan kurumların ise KDV farkını öğrenci velisine veya kursiyere iade edilmesi gerekmektedir.'

Bu kurala uyulmadığı belirlenen kurumlara aynı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu'nun yedinci maddesinin 2. fıkrası gereğince idari para cezası verileceği kaydedilen yazıda, bu meselede faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarımın uyarılması talep edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal