Maske Üretiminde Kullanılan Kumaşlardaki Ek Gümrük Vergisi Sıfırlandı

Maske üretiminde girdi olarak faydalanılan "melt blown" kumaşlara uygulanan ek gümrük vergisi ekime kadar % 20'den % 0'a çekildi.

30.06.2020-10:34 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-10:29) Maske Üretiminde Kullanılan Kumaşlardaki Ek Gümrük Vergisi Sıfırlandı
Konuyla alakalı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla, Ticaret Bakanlığı tarafından dünya genelinde hakim olan coronavirüs pandemisiyle mücadelede kişisel maske kullanımının ehemmiyeti göz önünde bulundurularak, maske üretiminde girdi maliyetlerini azaltmak için düzenlemeye gidildi.

Bu düzenlemeye göre, maske üretiminde girdi olarak faydalanılan "melt blown" kumaşlarda uygulanan ek gümrük vergisi 1 Ekim'e dek % 20'den % 0'a düşürüldü.

Resmi Gazete'de yayımlanan İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı ve de sanayicinin girdi maliyetlerini düşürmek, rekabet gücünü desteklemek ve nihai ürün fiyatlarını azaltmak için Türkiye ve Avrupa Birliği'nde (AB) üretimi olmayan girdi mahiyetinde ham madde ve ara mamullerde yapılan gümrük vergileri AB ile aynı zamanlı indirildi.

Bu çerçevede, Türkiye'de üretimi olmayan 125 özel tanımlı ürünün gümrük vergilerinin 1 Temmuz tarihinden itibaren düşürülmesine karar verildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal