Makine Mühendisliği Maaşları

Makine mühendisliği maaşları özel sektör? Makine mühendisliği maaşları 2018? Makine mühendisliği devlet maaşları? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

21.05.2018-20:13 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-20:02) Makine Mühendisliği Maaşları

Makine mühendisliği maaşları, devlet kurumlarında yada özel sektörde vazife almalarına oranla değişik kademelerde olabilmektedir. Tüm zamanların saygın mesleği Makine Mühendisliği, günümüzün gelişen teknolojisiyle beraber popülaritesini bayağı artırmıştır.

Kamu Kurumlarında vazife alan bir makine mühendisinin 2016 senesi için tepit edilen aylık kazancı 2000 – 3500 TL arasında farklılık gösteriyor.

Maaşlardaki bu inişli çıkışlı değişiklikler makine mühendisinin kendi özelliklerine bağlı olabileceği gibi vazife aldığı kurum veya şirketin vaziyetine göre farklılık gösterebilir. Örneğin; makine mühendisinin aldığı eğitim, yabancı dil bilgisi, yabancı dil bilgisinin düzeyi, bildiği yabancı dil sayısı, iş deneyimi, kaç senelik mühendis olması, yeni mezun – şef – müdür olması, kendisini iyi bir biçimde yetiştirmiş olması, insani ilişkileri, yüksek lisans yada doktora eğitim alıp almamış olmasına, evli – bekar – çocuklu – çocuksuz olması vaziyetine göre bile değişiklik gösterebildiği gibi, çalışılan kurum vya firmanın sektörde teşkil ettiği öneme, prestije, yurtdışı ilişkilerine, ithalat – ihracat vaziyetine, şantiye yada ofiste çalışıyor olma durumuna, gerçekleştirilen imalat ve / yada yatırımlara göre de farklılık arz edebilir.

Makine Mühendisliği Maaşları Özel Sektör

Özel sektörde çalışan bir makine mühendisinin aylık maaşı ise 1500 TL ile 15000 TL arasında farklılık gösterir. Bu oran bütünüyle size bağlıdır. Sektör çok geniştir.

Üniversiteden Makine Mühendisi olarak mezun olan bireyler bir işe girmeden önce ilk iş olarak “Makine Mühendisleri Odası” na üye olmak zorundadırlar. Odanın verilmesi zorunlu olan bir “üyelik aidatı” vardır. Bir mühendis, üniversiteden mezun olduğu günden sonra, bu odaya üye olmadan hiçbir biçimde, hiçbir yerde, hiçbir işe giremez. Kendi işi bile olsa yapamaz, hizmet veremez.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal