Maden Kanunu'nda Değişiklik Teklifi Genel Kurul'da

Maden ruhsat sahibi veya vekilinin mahallinde gerçekleşen tetkik ve incelemelerde bulunmaması, herhangi bir sebeple tetkik ve incelemeleri engellemesi durumunda 31 bin lira idari para cezasına çarptırılacak.

13.02.2019-09:26 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-16:26) Maden Kanunu'nda Değişiklik Teklifi Genel Kurul'da

TBMM Genel Kurulunda ele alınan Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 8 maddesi daha onaylandı. Maden ruhsat sahibi veya vekilinin mahallinde gerçekleşen tetkik ve incelemelerde bulunmaması, herhangi bir sebeple tetkik ve incelemeleri engellemesi durumunda 31 bin lira idari para cezasına çarptırılacak.

ÜRETİM FAALİYETLERİ DURDURULACAK

Onaylanan maddelere göre; maden ruhsat sahibi veya vekilinin, mahallinde gerçekleşen tetkik ve incelemelerde bulunmaması, herhangi bir sebeple tetkik ve incelemeleri kısıtlaması durumunda 31 bin lira, bunların tekrar etmesi halinde ise iki katı tutarında idari para cezası kesilecek. Mahallinde tetkik ve inceleme yapılıncaya kadar üretim çalışmaları durdurulacak.

MADENE EL KONULACAK

Sevk fişi bulunmaksızın maden sevk edildiğinin mülki idare amirlikleri, il özel idareleri ile birlikte yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları veya ilgili kamu kurum, kuruluşu tarafından tespiti durumunda sevk edilen madene el konulacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal