Son Dakika! LPG'ye Yeni Bir Zam Geldi!

LPG'ye bu geceden itibaren zam gelecek. Geçen ay 93 kuruş zam gelmişti. Peki, LPG litresi ne kadar?

05.11.2019-16:55 - (Son Güncelleme: 15.11.2021-18:21)

Ekim’de 93 kuruş zamlanan LPG’ye Kasım başında 48 kuruş zam gelmişti. Tekrar bir zam daha geldi. ÖTV’nin sıfırlanması sonrası akaryakıtta sürekli zammın geleceği tahmin ediliyor. Cumartesi günkü zamla birlikte bir ayda 3. Defa LPG’ye zam gelmiş oldu. 

LPG'YE YENİ BİR ZAM DAHA GELİYOR

En son 2 Kasım'da 48 kuruş zamlanan LPG'ye bugün yeni bir zam daha geliyor. Bu geceden itibaren yürürlüğe girecek zammın miktarı 25 kuruş. Bu bağlamda yılbaşından beri LPG yüzde 71 zamlanmış durumda. 15 Kasım Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece zam geçerliliğe ulaşacak. Bir buçuk ayda LPG'ye 1,69 TL oldu.

LPG’YE ZAM GELDİ

Dolar artışı sonrası akaryakıtta her şeye zam gelmesinden LPG de nasibini almıştı. 93 kuruş zammı geçen ay yiyen LPG, geçen hafta da 48 kuruşluk zam aldı. Zammın büyük çoğunluğunun pompaya yanşayacağı tahmin ediliyor. ÖTV sistemi sıfırlanmasından sonra her değişimin yansıyacağı ön görülüyor.

EKİM’DE ÖTV SIFIRLANMIŞTI

Eşel mobil sisteminin kapsamında ÖTV’nin sıfırlanması sonucu dolar kurunda yansımalar ve uluslararası petrol artışlarının tamamı akaryakıta yansımaya başladı. 2 Ekim’de 71 kuruş zam gören LPG, 21 Ekim’de bir kez daha zamlanıp fiyatı 22 kuruş artmıştı. Benzine de 26 Ekim’de 44, 27 Ekim’de 28 kuruş zam görmüştü. Doların Büyükelçi krizinin hafiflemesi sonrası düşmesi sebebiyle benzinde 25 kuruşluk indirim görmüştü. Motorinin fiyatı da 87 kuruş zamlanmıştı. Motorinin zamlanması sonucu motorin arabaların dizel arabalar yerine tercih edilme durumu da tarihe karışıyor.


LPG LİTRE FİYATI NE KADAR?

Akaryakıt zamlarından sonra insanlar LPG litre fiyatının ne kadar olduğu merak ediliyor. 2 Kasım’dan sonra pompaya yansıyacak olan zamlardan sonra İstanbul’da 6,17 TL, Ankara’da 6,25 TL, İzmir’de 6,27 TL olarak güncelleniyor. Fiyatlar iller arasında büyük farklılık gösteriyor. Çanakkale’de 6,20 TL iken şu an en ucuz 5,20 ile Sakarya’da bulunuyor.

BENZİN LİTRE FİYATI NE KADAR?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara’da 8,75 TL olan benzinin litresi, İstanbul’da 8,42 TL olarak güncellendi. İzmir’de benzin şu an 8,50 TL durumunda ilerliyor. 

MOTORİN LİTRE FİYATI NE KADAR?

Motorine gelen son zamdan sonra İstanbul’da motorin 8,17’ye, İzmir’de 8,27, Ankara’da da 8,25’e çıkmış durumda. Dolar kurundaki artış, enflasyon beklentisinin artması, uluslararası petrol fiyatlarının artması ve ÖTV’nin sıfırlanması sonucu akaryakıt zamlarının daha da artacağı tahmin ediliyor. Merkez Bankası’nın bir sonraki toplantısında faizi 100 baz indireceği kesin gözüyle bakılıyor. Bu sebepten ötürü akaryakıta zam daha sürecek gibi duruyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal