Leonardit Nedir

Bir çok sektörde kullanılan ve çok değerli bir maden olan leonardit üretiminde Türkiye Avrupa'da birinci dünyada ise ikinci sırada yer alıyor.

19.04.2018-13:45 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-13:37) Leonardit Nedir

Hayvancılıktan, cilt sağlığına kadar birçok sektörde kullanılan "leonardit" madeninin çıkarılmasında Türkiye dünyada ikinci Avrupa’da ise birinci sırada. Bitki ve hayvan fosillerinin milyonlarca yıl boyunca kimyasal dönüşüme uğraması sonucunda oluşan "leonardit" Kahramanmaraş, Adıyaman, Bolu, Edirne, Çanakkale ve Gönen’de illerimizde çıkarılıyor ve "yüzyılın madeni" diye nitelendiriliyor. "Leonardit", tarım ve hayvancılık ürünlerinde, cilt kremlerinde, sabunlarda, şampuanlarda ve şuruplar gibi birçok üründe kullanılabiliyor.

AVRUPA’DA BİRİNCİYİZ

'Yüzyılın madeni' Leonardit, Türkiye dünyada ikinci Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor.  Türkiye’de, leonardit madeninin yer altından çıkarılış sürecini ve işlenişini yakından takip eden kişilerden biri olan Eskişehir Ticaret Odası (ETO) 35. Komite Başkanı Neşet Gürsoy, madenin sayısız yerde güvenle kullanılabilen bir maden olduğunu ve kısa bir zaman içinde çok daha kıymetli bir hale gelmesini düşündüklerini belirtti.

Türkiye dünyada ikinci sırada olduğunu madennin en çok çıktığı ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini öne çıkaran Gürsoy, şunları söyledi: ‘Bu maden, bizim 2010 yılından beri sürdürdüğümüz çalışmalar sonucu elde ettiğimiz bilgilerle, hem tarımsal üretimde hem hayvancılıkta hem de endüstriyel sanayi de kullanılabilen bir değerli madendir. Oluşumunu çok uzun senede tamamlayan değerli bir madendir. Bitki ve hayvan dışkılarının oksijen alarak çürümesi sonucu meydana gelir. Eğer hava almadan çürürse kömür oluyor. Maden, dünyada en çok 2 yerde çıkıyor ve bu ülkelerin 1. Rusya, 2.Türkiye.’ diyerek sözlerini noktaladı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal