Kuyruğu Halının Altına Süpürdük

Lojistik firmaları, Randevulu Sanal Sıra Sistemi’nin (RSS) tır kuyruklarını, tır parkına çektiğini belirterek, yapısal düzenleme istiyor. Ali Çiçekli gümrük kapılarındaki salgın kontrolerinin tamamen kaldırıldığını da kaydetti.

18.09.2020-14:52 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-15:33) Kuyruğu Halının Altına Süpürdük

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

stanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Öğretim Görevlisi ve ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, Randevulu Sanal Sıra Sistemi’nin (RSS), yollardaki tır kuyruğu görüntüsünü, tıp parkına taşımasını eleştirerek, bu konuda yapısal düzenlemeler öneriyor.

Çiçekli, ‘Kapıkule’nin transit geçiş anlamına geldiğini belirterek, şimdi randevu istesem, 15-20 saat sonrasına randevu veriliyor. Bu randevuya Türkiye’nin farklı kentlerinden yola çıkan tırların saatinde yetişmesi bekleniyor. Biz dişçi randevularını bile düzenleyemeyen bir toplumken, tonlarca yük taşıyan tırları, kısa sürede belirtilen adreste buluşturmak bana, çok mümkün görünmüyor’ dedi.

YAPISAL DENETİMLER, GEÇİŞLERİ HIZLANDIRIR

Kapıkule’den maksimum 1.200 araç geçerken, yeni sistem ile bu sayının arttırılması durumunda, sistemin zaten başarılı olduğunun görüleceğini kaydederek, ‘Ancak bu sayı artmadı’ dedi.

Ali Çiçekli, randevuya ulaşan tırların, 10 saat gümrük parkına girebilmek için bekletildiğini, belirterek, ‘Dışarıdan bir bakışla kuyruk yok ama sorun içeride devam ediyor’ dedi.

BİRİMLER ARASI SENKRONİZASYON SAĞLANMALI

Aynı zamanda akademisyende olan Çiçekli, çözüm önerisi olarak, geçiş hızı ve personel verimliliğinin arttırılması gerektiğini, birimler arası senkronizasyonu sağlayacak, aynı saatte vardiya uygulayacak, bürokrasiyi kaldırılacak yapısal düzenlemelerin hayata geçirilmesi ile günde, 2 bin kişinin gümrük kapısından geçmesinin mümkün olduğunu kaydetti.

GÜMRÜK KAPILARINDA PANDEMİ KONTROLLERİ KALDIRILDI

Pandeminin ilk günlerinde, gümrük kapılarında çok sıkı virüs kontrolleri yapıldığını ve bu durumdan kaynaklanan kuyrukların olduğunu da anlatan Çiçekli, an itibariyle yeni tip koronavirüs kontrollerinin tamamen kaldırıldığını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal