Kuru Kayısı İhracatı Geçen Yıla Göre 700 Ton Arttı

Malatya'nın kuru kayısısının geçtiğimiz Ocak ayındaki ihracatı dokuz bin ton olarak belirlendi. Bu miktar, geçtiğimiz yılın 700 ton üstünde.

17.02.2020-10:26 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-10:03) Kuru Kayısı İhracatı Geçen Yıla Göre 700 Ton Arttı

Malatya'nın kuru kayısısının geçtiğimiz Ocak ayındaki ihracatı dokuz bin ton olarak belirlendi. Bu miktar, geçtiğimiz yılın 700 ton üstünde.

Türkiye'nin Avrupa Birliği Coğrafi İşareti'ne sahip üç ürününden biri olan Malatya Kayısısı, 2020'nin ilk ayında dokuz bin ton ihraç edildi; ihracat karşılığında 25.5 milyon dolar elde edildi. Geçen yılın ilk ayı geride kalmışken Malatya kayısısı 8300 ton ihraç edilmiş; ihracat karşılığında ise 20 milyon dolar gelir elde edilmişti.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte bu artışın devam ettiğini belirtti. Artışın 24 Ocak'taki Elazığ merkezli depremin olumsuz etkilerine rağmen gerçekleştiğini vurgulayan Özcan, yılın ikinci ayında daha da dramatik bir artış bekliyor.

Özcan aynı demecinde ithalatçı firmaların ekseriyetle Avrupa merkezli firmalar olduğunu söyledi ve koronavirüs salgınının büyük bir ithalat merkezi olan Çin'e yapılan ihracatta durgunluğa sebep olduğunu da ekledi.

8 milyon ağaçla ülkenin yaklaşık 17 milyon adetlik kayısı ağacı varlığının önemli bölümünün bulunduğu Malatya'da 50 bine yakın aile geçimini bu üründen sağlıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal