Kurbanlık Fiyatları Ortaya Çıkmaya Başladı

Kurban bayramına bir buçuk ay kala kurbanlık fiyatları da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre küçükbaş kurbanlık fiyatlarının ortalama bin lira büyükbaşların ise ortalama 7 bin lira olması bekleniyor.

04.07.2018-12:58 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-12:49) Kurbanlık Fiyatları Ortaya Çıkmaya Başladı

Kurban Bayramı'na 1,5 ay kadar bir süre olmasına karşın zincir hipermarketler şimdiden kurbanlık satışına girişti. Bu sene üretici ise kurbanlıklara enflasyona paralel olarak yüzde 10'un üstünde zam yapacak.

"YETERİNCE HAYVAN VAR"

Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, bu sene kurbanlık kesimi için ülke çapında gereken kadar hayvan bulunduğunu, bu sebeple et fiyatlarının yükselmesini gerektirecek bir vaziyetin olmadığını bildirdi.

"FİYATLAR SEMTLERE GÖRE DEĞİŞİYOR"

Zincir marketlerin de gelecek isteği karşılamak için şimdiden kurban satışına giriştiğinin altını çizen Tunç, özellikle İstanbul'da Kurban Bayramı'na 10 gün kala satışların patladığını ve fiyatların semtlere göre dahi farklılık gösterdiğini söyledi.

"KÜÇÜKBAŞ BİN TL, BÜYÜKBAŞ 7 BİN TL"

Sabah Gazetesi'nin aktardığına göre, bu sene küçükbaş hayvanın ortalama 1,000, büyükbaşın ise ortalama 7000 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulmasını beklediklerini söyleyen Tunç, en büyük problemin yükselen döviz kuru sebebiyle maliyeti yükselten yem ve yakıt olduğunu söyledi.

"DÖVİZ KURU BELİRLEYİCİ OLACAK"

Buna bağlı kalarak hayvan üreticisinin enflasyonun üstünde bir zamla satışa sunulmasının da olası olduğunu söyleyen Tunç, "Üretici bir sene süresince verdiği emeğin karşılığını almak istiyor. Bu sebeple ağustostaki döviz kuru fiyatlarda belirleyici olacak" ifadelerini kullandı.

Geçen sene pazarda büyükbaş hayvanın fiyatı 6 bin ile 22 bin lira arasında farklılık gösterirken, küçükbaş kurbanlıklar ise 600 lira ile bin 200 lira arasında satışa sunulmuştu. Gerçekleştirilen satışlardan ise toplamda 10 milyar liranın üstünde gelir sağlanmıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal