Külliye'de Önemli Zirve!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği ile geçen gün Cumhurbaşkanlığı’nda, bankacılık sistemi ve son ekonomik gelişmelerin ele alındığı mini bir ekonomi zirvesi yapıldı.

06.10.2018-09:24 - (Son Güncelleme: 06.10.2018-09:39) Külliye'de Önemli Zirve!

Zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmazken, toplantıdan sonra gelişmeler ile ilgili bilgiler Cumhurbaşkanı'na iletildi.

BANKACILARIN İSTEKLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vermesi üzerine, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı’nda bakanlar, Ak Parti yöneticileri, milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ekonomi danışmanları, yabancı ortaklı özel sektör banka temsilcileri ile TÜSİAD dahil bazı STK temsilcilerinin bir araya gelmesi ile ekonomi zirvesi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mini zirveye katılmadığı öğrenilirken, görüşmelerin ardından gelişmeler Erdoğana sunuldu.

MALİ DİSİPLİN MESAJI

Külliye kaynaklarından alınna bilgilere göre, zirvede dövizdeki son vaziyet, faizler, enflasyonla mücadele ve bankacılık sistemindeki gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapıldı. Bankacılık sektörünün isteklerinin de gündeme getirildiği zirvede, atılacak adımlar ve çözüm önerileri de masaya yatırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın önümüzdeki hafta açıklayacağı enflasyonla mücadele planı öncesinde gerçekleşen zirvede, Türk ekonomisini güçlendirmeye ilişkin gerekli adımların çekinmeden atıldığı, istikrarı kuvvetlendiren reformların devam ettiği mesajı verildi. Zirvede, özel sektör temsilcileri tasarruf tedbirleri, mali disiplin, vergi politikalarına ilişkin adımlarla ilgili görüşlerini aktardı, taleplerini dile getirdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal