Kriz Tellalları Manipüleye Devam Ediyor!

Türk ekonomisine karşı düzenlenen saldırılar devam ediyor. Uluslararası finans kurumları peş peşe yayınladıkları raporlarla felaket tellallığı yapıyor. Goldman Sachs Group Inc., 3, 6 ve 12 aylık öngörülerini açıkladı; 'TL'deki değer kaybı devam edecek...'

10.08.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-13:35) Kriz Tellalları Manipüleye Devam Ediyor!
Türk Lirası'nda değer kaybının süreceğini öngören Goldman Sachs Group Inc., 'Ağustos ayındaki likitsizlik önümüzdeyken, yerel varlıklarda bir kez daha kesikli bir hareketin yaşanmasına ilişkin riskler artıyor' uyarısı yaptı.

TL, bu ay dolar karşısında % 4'ün üzerinde gerilemeyle dünyanın en kötü performans gösteren ikinci parası olduğu öne sürüldü.

Goldman, Dolar/TL kurunda 3, 6 ve 12 aylık beklentilerini 7.75, 8 ve 8.25 düzeylerine yükseltti. Önceki tahminleri sırasıyla 7, 7.50 ile 8 idi.

Zach Pandl'in öncülük yaptığı Goldman uzmanlarının raporunda 'Yerlilerin artan Döviz mevduatları ve bozulan enflasyon görünümü, sınırlı rezervler, dış finansman açığı ve alışılmışın dışındaki politika karışımı dikkate alındığında dolar/TL'de riskler kısa vadede yukarı yönlü.' ifadeleri kullanıldı.

Türk Lirası'ndaki gerilemenin diğer gelişen piyasalara tesirinin 2018 yılına göre daha düşük olacağı ifade edilen raporda, 'Yine de yüksek faiz veren gelişen piyasalar için bir engel.' denildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal