Kripto Para Birimi Bitcoin Rekor Seviyede Değer Kaybediyor

Kripto para piyasalarında Bitcoin ve Ethereum başta olmakla birlikte diğer altcoinler için hafta sonu sert düşüşlerle başladı.

01.05.2018-19:28 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-14:44)

İşlem hacmi en yüksek kripto para birimleri olan Bitcoin ve Ethereum yüzde 20'ye yakın değer kaybederek, yaklaşık 2 ayın en düşük seviyelerini gördüler.

Kripto para yatırımcısı hafta sonuna oldukça hareketli bir şekilde başladı. Hafta süresince 51 bin ile 50 bin Dolar arasında git gel yapan Bitcoin fiyatları, hafta sonuna sert bir şekilde düşüş yaparak girdi. Cuma günü kapanış saatleri içerisinde 53 bin dolar seviyesinin üzerinde kalıp hareket etmiş olan Bitcoin fiyatları, sonrasında sert bir düşüşle 42 bin dolar seviyelerine kadar düşerek 30 Eylül tarihinden beri en düşük seviyeyi gördü.

BİTCOİN'DE REKOR DÜŞÜŞ

Gün içerisinde söz konusu düşüşünü yüzde 20 düzeyine getiren Bitcoin fiyatları, sonrasında toparlanma çalışmalarına başlarken saat 13.25 itibari ile yüzde 16 seviyeleri üzerinde değer kaybıyla 47 bin 385 dolar seviyesinde hareket ediyor. Bitcoin'in (BTC), 7 günlük kaybı yüzde 13 seviyelerinde kayıt altına alınırken, piyasa hacmi ise 997 milyar seviyesinde yer alıyor.

BİTCOİN ARDINDAN ETHEREUM DA SERT DÜŞTÜ

Piyasa hacmi en yüksek ikinci kripto para birimi olarak piyasalarda yer alan Ethereum ise, Bitcoin'in düşüşüne eşlik ederek yüzde 20’ye yakın bir şekilde düşüş kaydetti ve 3 bin 500 dolar seviyesinin altını yokladı.

Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında yaşanmış olan sert düşüşler, kripto para piyasaları içerisinde işlem gören bir çok kripto para biriminde de görüldü.


BİTCOİN İÇİN DİRENÇ NOKTASI NEDİR?

Yaşanan son gelişmelerin neticesinde internet tarayıcılarında sıklıkla aratılan birisi de Bitcoin direnç noktasının ne olduğu. Uzman isimler bu konu hakkında 39.500 Dolar seviyelerinde olduğu ifade ediliyor.

BİTCOİN VE ALTCOİNLERİN DÜŞÜŞ NEDENİ FED BAŞKANI POWELL'İN AÇIKLAMASI MI?

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, geçmiş olduğumuz günler içerisinde yaptığı açıklamalar ile tapering'i (varlık alımı azaltımı) hızlandırabileceği biçiminde mesaj verdi. Bu söylemin hayata gelmesi Fed'in faiz artırım takvimini de öne çekebilir. 14 - 15 Aralık tarihlerinde yapılacak olan Fed toplantısına verilecek mesajları kritik olacak. Fed'in para potikasında olası olan değişikliklerin kripto para piyasalarında sınırlı bir etki yaratması ön görülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal