Kreş Desteği Ne Kadar Oldu? Kreş Parası Yardımı Nasıl Alınır?

Bakanlar Kurulu'nun bu sabah aldığı karara göre kadın çalışanlara kreş desteğini artırdı. Ayrıca tapu harçlarına indirim yapılırken konutta KDV oranı ise düştü. Kreş desteği ne kadar oldu? Kreş parası yardımı nasıl alınır?

05.05.2018-12:33 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-12:30) Kreş Desteği Ne Kadar Oldu? Kreş Parası Yardımı Nasıl Alınır?

KREŞ DESTEĞİ NE KADAR OLDU? KREŞ PARASI YARDIMI NASIL ALINIR?

Bakanlar Kurulu'ndan çalışan annelere çok güzel bir haber geldi. Pazartesi günü emeklilerin yüzünü güldüren hükümet, bu seferde çalışan annelere büyük bir sürpriz yaptı. 304 TL olan kreş desteği 1015 TL oldu.

KREŞ DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Öncelik olarak çalışan anne çocuklara bakılan bir yerde çalışıyorsa ve çocuğunu buraya getirme imkanı varsa; kreş desteğinden faydalanamıyor. Şart; annenin çalışmış olduğu kurum haricinde bir yerde çocuğunu kreşe vermesi halinde geçerli oluyor; bu şart yerine getirilmedi sürece zaten destek sağlanmayacaktır. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yapmış olduğu açıklamalar neticesinde şimdiye kadar vergi konusunda yapılan düzenleme için 500.000 bin kişi talepte bulunmuş durumda; zaten devlet hazinesinden bu uygulama için ayrılmış bütçe ise 4.3 Milyar liralık. Kısacası kadının iş hayatında yer edinmesini, istihdamını sağlaması açısından vergilendirmeler teşvik amaçlı kullanılmakta; haliyle işverene de bu durum oldukça cazip gelmektedir. Kreş desteğine başvuru yapmak isteyen çalışan annelerin önce işvereni, yoksa Aile ve Soyal Politikalar Bakanlığına bağlı merkezlerden bu işlemi gerçekleştirmeleri gerekiyor, açıklamalarında bulundu.

KREŞ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Öncelikle bu desteği almadan evvel maaş miktarınız göz önünde bulunduruluyor, sonuç olarak eğer uygun iseniz bu destek sizin işvereniniz tarafından sağlanıyor. Örneğin bir çalışan anne asgari maaş alıyor ise ve çocuğuna bakmakla mükellef ise devlet elbette kadın işinden ayrılmak zorunda olmasın diye bu desteği ona sağlıyor. Fakat maaşı 5.000 TL olan, çocuğa bakacak aile büyüğü bulunan, çocuğun babasının maddi geliri masraflarına yetecek seviyede olan ailelere bu desteğin sağlanması mümkün olmayabilir; çünkü ciddi talep olan bu konuda devlet vereceği maddi desteğin gerçekten uygun bir yere gitmesi amacıyla titiz davranıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal