Kredi Skorum Kaç?

İhtiyaç Kredisi’ne başvuru yapmadan önce kredi notunuzu öğrenmeli ve ona göre hazırlıklarınızı yapmalısınız. Peki, kredi skoru kaç aralığında olmalıdır?

08.06.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-11:37) Kredi Skorum Kaç?

İhtiyaç Kredisi’ne başvuru yapmadan önce kredi notunuzu öğrenmeli ve ona göre hazırlıklarınızı yapmalısınız. Peki, kredi skoru kaç aralığında olmalıdır?

KREDİ NOTU ARALIKLARI

Kredi notu bazı finansal veriler dikkate alınarak 0 ile ortalama 1900 arasında olur, kredi notunuz 1900’e ne kadar yakınsa kredi almanız daha da kolaylaşacaktır. Kredi almanız için en düşük oran ise 0 ile 699 arasıdır. Kefil ve ipotek göstererek kredi almanın mümkün olduğu puan ise 700-1099 arasıdır. 1100-1499 puan aralığının daha az riskli olduğunu, bu kişilerin ihtiyaç kredisi alma olasılığının daha yüksek olduğunu belirtmeliyiz. Ancak yine de banka sizden kefil göstermenizi talep edebilir. Kredi notunuz 1499 ve 1700 arasında ise kredi alabilme olasılığınız daha da yüksektir. Bu puan aralığına sahipseniz sizden kefil göstermeniz istenmez. 1700-1900 aralığında kredi notunuz varsa kredi almanız çok basittir.

KREDİ NOTU NASIL ARTIRILIR?

İhtiyaç Kredisi veren bankalar için kredi notu çok önemlidir. Bu notu borçluluk durumu, aylık geliri, kredi kartı ödeme düzeni, otomatik ödeme talimatları veya kredi kullanım yoğunluğu ve ödeme periyodu gibi durumlar kredi notunuzu artırır. Bu etkenlerin arasında kredi puanınızı en fazla kredi ve kredi kartı ödeme düzeniniz artırır. Bu nedenle ilk olarak kredi ve kredi kartı ödeme düzeninizde istikrarlı bir ödeme durumuna sahip olmalısınız. Bununla birlikte nakit alışveriş yerine banka kartları ile alışveriş yapmanız, bankadan otomatik ödeme talimatı vermeniz, kullanmadığınız hesapları kapatmanız da kredi puanınızı etkileyen en önemli faktörlerdendir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal