Kredi Kartı Aidatlarını Geri Almanın 3 Yolu

70 ila 180 TL arasında değişkenlik gösteren kredi kartı aidatlarını geri almak için 3 farklı yöntem kullanılıyor. Tüketici Kanunu'nun 31'inci maddesinde yer alan kurala göre müşterisi olunan bankanın kredi kartlarını ücretsiz vermesi gerekiyor.

11.08.2020-14:18 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-15:08) Kredi Kartı Aidatlarını Geri Almanın 3 Yolu

Dolandırıcılar insanların salgın nedeniyle yaşadığı şu zor zamanları fırsata çevirirken, dijitalin gelişmesiyle kendilerine yeni yöntemler de geliştirdiler. Olta yöntemi adını verdikleri yolları kullanan dolandırıcılar internette gezerken bir siteye yönlendiriyor ve hesapları ele geçirmeye başlıyor.

T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Cimer'in logo ve internet adresi taklit edilerek kredi kartı aidatlarının geri alınabileceği yönünde yanlış bilgiler sosyal medyada dolaşmaya başladı. Kredi kartı aidatlarının ücretlerini geri almak isteyenler tüm bilgilerini sahte sitelere girmelerinin ardından dolandırıyorlar.

İşte dolandırılmadan kredi kartı aidatlarını geri almanın 3 yolu:

1- ÜCRETSİZ KART ZORUNLU

Tüketici Kanunu'nun 31'inci maddesinde yer alan kurala göre, 'Kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır.' ifadeleri yer alıyor. Bu kanundan yola çıkılarak müşterisi olunan bankalardan ücretsiz kredi kartı talebinde bulunulabilir. Kredi kartı talebi dilekçe ya da e-mail üzerinden gerçekleştirilebilir. Tüketici Kanunu'nun 31'inci maddesinden yola çıkılarak bankadan alınan kredi kartı aidatların ücretsiz olması gerekiyor.

2- E-DEVLET ÜZERİNDEN TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURUN

Tüketici Hakem Heyetleri üzerinden kredi kartı aidatlarını geri almak mümkün olabiliyor. Tüketici Hakem Heyetleri'ne https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi adresi üzerinden ulaşıp TC Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmasının ardından https://tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr/ adresinden işlemler yapılır. Adreste yer alan bilgiler ve kredi kartını aldığınız bankanın bilgilerini yazdıktan sonra aidat dekontu eklenmesinin ardından aidat ücretleri geri alınabilir.

3-BANKALAR BİRLİĞİ HAKEM HEYETİ

Yine E-devlet üzerinden Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti'ne başvuru yapılabilir. Bu işlemler için de kartınızdan kesilen kart aidatının dekontunun olması gerekiyor. https://www.turkiye.gov.tr/tbb-bireysel-musteri-hakem-heyeti adresinden” kimliği doğrula” alanında T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılır. Adresteki gerekli adımların tamamlanmasının ardından son olarak https://www.turkiye.gov.tr/tbb-bireysel-musteri-hakem-heyeti?asama=4 adresinden müşterisi olduğunuz bankayı seçin. 30 iş günü içerisinde gelecek olan mailin ardından bankaya iletmeniz durumunda kart aidatlarını geri alabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal