Kredi Hesaplama - Kredim Nasıl Onaylanır?

Kredi hesaplama, kredi hesabı nasıl yapılır, kredim nasıl onaylanır, kredi faizleri, kredi faiz oranları hangi durumda değişir konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

04.05.2018-13:12 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-12:57) Kredi Hesaplama - Kredim Nasıl Onaylanır?

Her taksit dönemi için ödenecek olan kredi faizi kalan anaparaya tekrardan faiz işlemi uygulama yöntemi ile hesaplaması yapılır. Kredi hesaplanırken kalan anapara ile krediye uygulanacak faiz oranı çarpılarak BSMV, KKDF gibi vergiler de eklenerek oluşturulur. (Konut kredisi için farklı) Aylık kredi ödeme planlanırken aylık ödemeler sabit bir şekilde hesaplanarak kredi taksit tutarı belirlenir.

KREDİM NASIL ONAYLANIR?

Kredi başvurusunda bulunabilmek için öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir, fakat bazı bankalar 20 yaş ve üzeri olması gibi kriterler bulundurabilirler. Yaş şartı ile birlikte kredi talebinde bulunan kişinin sigortalı da olması gerekmektedir. Bu şartları yerine getirmek tek başına kredi onayı için yeterli değildir, ayrıca kredi notunuzun yüksek olması ve aylık gelirininiz kredi taksitlerini rahatlıkla ödeyebilecek durumda olması gibi şartlar aranmaktadır.

FAİZ ORANLARI HANGİ DURUMLARDA DEĞİŞİR?

Kullanılacak kredi çeşidine ve ödeme planına göre ne kadar sürede ödeyeceğinize bağlı olarak oranlar değişkenlik göstermektedir. Konut kredisi kullanırken ipotek etkeninden dolayı faizler ihtiyaç ve taşıt kredisine oranla daha düşüktür. Bu faiz oranları dinamik olan ekonomiden de etkilenerek ülke ve dünya ekonomik göstergelerinin dalgalanmalarına kayıtsız kalmayarak değişebilmektedir.

Kısacası ekonomik değişkenler de olumsuz herhangi bir şey olması durumunda faiz oranları yükselirken olumlu değişkenlerde faiz oranları düşmektedir. Ayrıca kredi faiz oranları kişilere göre de farklılık gösterebilmektedir, bunun hesaplanmasında kişilerin aylık gelirleri, ödeme güçleri, sahip oldukları mal varlıkları, kredi notu, mevduatları gibi birçok değişken sayılabilir.

Kredi hesaplanırken bir takım hesaplanması gereken gider kalemleri bulunmaktadır, bunları şu şekilde özetleyebiliriz; Dosya masrafı, ferdi kaza sigortası, ferdi hayat sigortası, ekspertiz ücreti, konut sigortası, İpotek masrafı vb. gibi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal