Kredi Alamayan, Naylon Kredi Şirketine Gidiyor!

Bankalardan kredi alamayan vatandaşlar, tefecilik yapan naylon kredi şirketlerine gidiyor.

14.09.2020-13:45 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-14:01) Kredi Alamayan, Naylon Kredi Şirketine Gidiyor!

Pandemi ile birlikte, tüm dünyada görülen nakit sıkıntısına karşı, Türkiye’nin üç kamu bankasından, aylık geliri 5 bin liranın altındaki vatandaşlara 5 bin, 7 bin 500 ve 10 bin liralık kredileri yüzde 0,40’lık cazip faiz oranıyla, altı ay ödemesiz olarak verdi.

Eylül ayı ile birlikte alınan kredilerin geri ödeme takvimi geldi. Kredi notu, bankalardan kredi almaya müsait olmayan zor durumdaki vatandaşların, naylon kredi veren, tefecilere gittiği öğrenildi.

Söz konusu tefeciler, sokaklarda otobüs duraklarından, arama motorlarındaki ilanlarına kadar, düşük kredi notuna, kefilsiz kredi verilir, ilanları veriyor.

SİSTEM ŞÖYLE İŞLİYOR:

Bankalardan başka isimler adına çekilen kredi de, yüzde 15- 20 oranında komisyon kesiliyor. Ve 10 bin lira olarak çekilen krediden, 1.500 ile 2 bin liraya varan oranlarda komisyon kesilerek, ihtiyaç sahibine 8 bin ya da 8 bin 500 lira olarak veriliyor.

İhtiyaç sahibi vatandaş, 10 bin liralık borcu ise bu naylon kredi şirketine ödüyor.

CEP TELEFONUYLA TEFECİLİK YÖNTEMİ

Tefecilerin uyguladığı diğer bir yöntem ise kredi notu düşük vatandaşlara, cep telefonu satılmasından istifade etmekten geçiyor. 12 bin 500 liraya, ihtiyaç sahibi adına alınan telefon için, vatandaşa 10 bin lira veriliyor. Ve telefon, ambalajı açılmadan satılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal