Koronavirüs İlacı Favicovir Dünyaya İhraç Edilecek

Koronavirüs hastalarına uygulanan ilaç tedavisinde kullanılan Favicovir’un üretim kapasitesinin 2 katına çıkacağı ve önümüzdeki aylarda ihracatının başlayacağı açıklandı.

21.09.2020-13:32 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-14:28) Koronavirüs İlacı Favicovir Dünyaya İhraç Edilecek

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sosyal hayatı büyük ölçüde etkilerken ekonomik anlamda hemen hemen tüm sektörleri sekteye uğrattı. Pek çok ülkede aşı çalışmaları devam ederken başarılı bir sonuç elde edilebilmesi için bilim insanları en erken 2021 yılını gösteriyor.

Halihazırda hastalığı taşıyan kişilerde kullanılan ilaç tedavisinde Türkiye’de hem hammadde üretimini hem de ilacın üretimini sağlayan tek firma olan Atabay Kimya Sanayi, Favicovir ilacının üretimini arttıracaklarını ve dünyaya ihraç edeceklerini açıkladı.

KAPASİTE İKİ KATINA ÇIKACAK

Independent Türkçe’ye konuşan Atabay Kimya’nın Fabrika Direktörü Şahin Gürsel, Kovid-19 salgınında çalışmalarını Favipiravir üzerine yoğunlaştırdıklarını belirterek, önümüzdeki aylarda ilacın ihracatını da gerçekleştireceklerini söyledi. Kovid-19'a karşı diğer ilaçlardan Hidroksiklorokin konusunda da çalışmalar sürüyor.

Favicovir aylık 1 milyon adet üretiliyor ve Ağustos ayından itibaren kapasite iki katına çıkmış olacak.

ÜRETİMİN YÜZDE 85’İ İHRAÇ EDİLİYOR

Toplamda 5 bin kapasite ile çalıştıklarını ve bunu gelecek sene 10 bin tona çıkaracaklarını belirten Gürsel, ağırlıklı olarak ABD ve Avrupa ülkelerine ihracat yapılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal