KOBİ Alacakları Devlet Garantisinde

Hazine ve Maliye Bakanlığının aldığı ve 1 Nisan'da uygulamaya girecek karar, coronavirüs salgınının sebep olması beklenen ekonomik risklere karşı işletmelere rahat nefes aldıracak.

27.03.2020-10:43 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-10:31) KOBİ Alacakları Devlet Garantisinde
Hazine ve Maliye Bakanlığının aldığı ve 1 Nisan'da uygulamaya girecek karar, coronavirüs salgınının sebep olması beklenen ekonomik risklere karşı işletmelere rahat nefes aldıracak.

Dünyayı etkileyen coronavirüs (Covid-19) salgınının küresel ekonomide yaratacağı en ciddi risklerin başında, ticari alacakların ödenememesi bulunuyor. Türkiye'de bu risk, bihassa ekonominin bel kemiği olarak görülen KOBİ'ler için ciddi bir endişe kaynağı konumunda bulunuyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığının "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketine ilave olarak aldığı, KOBİ'lere yönelik devlet yardımlı ticari alacak sigortasıyla ilgili yeni kararı, bu dönemde ticari alacaklarından kaygı yaşayan işletmeleri rahatlatacak.

1 Nisan'da uygulamaya alınacak hükümle mevcutta yalnızca senelik cirosu 25 milyon lira ve altında olan kurumlara temin edilen "devlet destekli ticari alacak sigortası"nın kapsamı büyütülecek. Böylece, senelik cirosu 125 milyon TL'ye kadar olan bütün KOBİ'ler bu fırsatlardan faydalanacak.

Kararın yuygulamaya alınmasıyla beraber, bütün KOBİ'ler ödenmeme tehlikesine karşı ticari alacaklarını sigortalama olanağına kavuşacak.

- Alıcı başına 750 bin lira teminat limiti

Bakanlığın "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i 25 Mart'ta Resmi Gazete'de yer almıştı.

Yeni düzenlemeye bakıldığında, ticari alacağını sigortalamak isteyen KOBİ'ye, alıcı başına 750 bin TL'ye kadar güvence limiti temin edilecek. Bu rakam, tehlike değerlendirme kıstasları dikkate alınarak çoğaltılabilecek. Alacak sigortası, tacir sıfatı olmayan gerçek şahışlara yapılan satışlara güvence temin etmeyecek.

Küçük ile orta büyüklükteki işletmelere, finansal risk yönetimi açısından ciddi bir güvence olacak "KOBİ'lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortası" sistemine, devletin verdiği desteğin yanında Türk Reasürans AŞ liderliğinde bu alandaki yerli ve uluslararası firmalar da reasürans desteği temin etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal