Kıyı Tesisleri Hizmetleri İçin Taban ve Tavan Ücret Belirlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, taban ile tavan ücretleri gösteren hizmet tarifelerini ve bu tarifelerin uygulanmasına yönelik temellere düzenleyecek.

16.05.2020-11:51 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-11:41) Kıyı Tesisleri Hizmetleri İçin Taban ve Tavan Ücret Belirlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, taban ile tavan ücretleri gösteren hizmet tarifelerini ve bu tarifelerin uygulanmasına yönelik temellere düzenleyecek.

Ticari yük ya da yolcu taşımacılığı, gemi ve su araçlarının inşa, tadilat, bakım-onarımları ile gemi geri dönüşüm etkinliklerini yapmak için işletilen kıyı tesislerinde sağlanan hizmet kalemleri ve bunların taban ve tavan ücretleri düzenlenecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının "Kıyı Tesislerinde Verilen Hizmet Kalemleri İle Bu Hizmet Kalemlerinin Taban Ve Tavan Ücretlerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya konuldu.

Tebliğ ile Bakanlıktan izin almak suretiyle, ticari yük ya da yolcu taşımacılığı, gemi ile su araçlarının inşa, bakım-onarımları, tadilat ve gemi geri dönüşüm çalışmalarını yapmak için işletilen kıyı tesislerinde sunulan hizmet kalemleriyle bu hizmet kalemlerinin taban ve tavan ücretlerinin düzenlenmesine ve uygulanmasıyla ilgili hususlar belirlendi.

Tebliğ kararları, kıyı tesislerinde hizmet verenlerle yönetim tarafından düzenlenen demirleme sahalarındaki demirleme işlemlerini barındırıyor.

Aynı belediye sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı yapılan kıyı tesislerinde sunulan hizmetler, gemi geri dönüşüm tesisleri, tekne imal, tersane ile çekek yerlerinin imalata ve geri dönüşümle ilgili çalışmaları ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce Türk boğazlarında verilen hizmetler kapsam dışında tutuldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, tebliğ kapsamındaki hizmet kalemleriyle ilgili taban ve tavan ücretlerini belirten hizmet tarifelerini düzenleyecek ve hizmet tarifelerinin yürütmesiyle denetlenmesine yönelik yol ve esasları tespit edecek.

Kıyı tesisi sorumluları, bugünden itibaren 3 ay içerisinde tesislerde verilecek hizmet kalemlerini içeren listeyi yaparak Genel Müdürlüğün onayına sunacak.

Tebliğ kararlarına uygunsuz hareket edenlere idari para cezası verilecek.

Kıyı tesislerinin olan hizmet tarifeleri bugünden itibaren altı ay geçerli olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal