Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresi Uzatıldı mı?

Coronavirüs salgını sürecinde yaşanması öngörülen mağduriyeti engellemek için alınan kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

30.06.2020-09:21 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-09:07) Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresi Uzatıldı mı?

Pandemi sürecinde vatandaşı zor durumda bırakmamak için uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneklerine yönelik bir düzenleme gerçekleşti.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI?

"Kısa Çalışma Ödeneğinin Uzatılması Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Bahsi geçen kararda Covid-19 nedeniyle 30 Haziran'a dek kısa çalışma başvurusu yapmış olan işletmeler için kısa çalışma ödeneğinin süresi 1 ay uzatıldı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

Yeni bir başvuru ve uygunluğun belirlenmesine gerek kalmaksızın daha önce kısa çalışmadan faydalanan aynı işçiler için ve aynı koşullarda olması kaydıyla, bu kararın yayımlanma tarihi öncesinde kısa çalışma uygulaması biten iş yerleri bakımından 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren, bu kararın yayımlandığı tarihte kısa çalışma uygulaması devam eden iş yerleri bakımından ise kısa çalışma bitiş tarihinden başlamak üzere uzatıldı.

COVID-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle yapılan ödemeler, başlangıçta belirlenen işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal