Kısa Çalışma Ödeneğinde Süre 3 Ay Uzatıldı

Ekonomik sebeplerle üretimine ara veren işletmelerde işçilere kısa çalışma ödeneği uygulamasında süre üç ay daha uzatıldı. İŞKUR, İşsizlik Fonu’ndan 3 ay yerine 6 aya kadar işçi ücretlerinin yüzde 60’ı oranında kısa çalışma ödeneği sağlayacak

26.06.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-11:00)

Kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar dahilindeki zorlayıcı sebep gerekçesiyle haftalık çalışma sürelerini kısaltan ya da çalışmalarını tamamen veya geçici olarak askıya alan işletmeler 3 ay daha rahatlayacak.

Kararname doğrultusunda, kısa çalışma uygulanan işyerleri için 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatma başvurusu yapılmaıs halinde kısa çalışma ödeneği süresi üç ay uzatılacak. Bu durumda Türkiye İş Kurumu, toplam 6 aya kadar kısa çalışma ödeneği sağlayabilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR),İşsizlik Fonu’ndan, üretimini tamamen ya da kısmen durdurmak durumunda kalan işletmelerin işçi çıkarmadan bu dönemi geçirmeleri için, işçilerin brüt ücretlerinin yüzde 60’ına kadar ödeme yapıyor. Aylık ödeme tutarı brüt asgari ücretin yüzde 150’sine kadar yükselebiliyor. Bu doğrultuda aylık 3 bin 838 liraya kadar ödeme gerçekleştiriliyor. Daha önce üç ay olan ödeme süresi, Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte 6 aya uzatıldı.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ SÜRESİNDEN DÜŞÜLMEYECEK  

Kısa çalışma ödeneği oalrak yapılan ödemeler, işsizlik ödeneği süresinden düşülüyor. Fakat, Cumhurbaşkanlığı Kararı doğrultusunda, ilk üç aylık dönemdeki kısa çalışma ödemeleri, işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal