Kırsal kalkınma İçin 71 Projeye 71 Milyon TL Hibe Verilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kırsal alanda yatırımları desteklemeyi sürdürdüklerini ifade ederek, Avrupa Birliğii Kırsal Kalkınma Programı (IPARD-II) kapsamında tarım ve balıkçılık mahsullerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe 71 projeye 71 milyon TL hibe desteği verileceğini duyurmuştu.

21.07.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-14:00) Kırsal kalkınma İçin 71 Projeye 71 Milyon TL Hibe Verilecek
Bakan Pakdemirli, yazılı açıklamasında, 'yerinde üretim, yerinde işleme ve yerinde kalkınma' tutumuyla kırsaldaki yatırımları destek vermeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Bu kapsamda, kırsalı kalkındırmak, şehri göçün önüne geçmek, kadın ve genç girişimcilere destek olmak ve istihdama katkı vermek için IPARD-II çerçevesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından farklı sektördeki yatırımlara % 40 ile % 70 arasında hibe desteği sağladıklarını hatırlatan Bakan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

'Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzun uyguladığı IPARD-II Programı çerçevesinde 25 Kasım 2019 tarihinde yayımlanan 8. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında uygun bulunan projelerin 2. grup sonuçları belli oldu. Buna göre, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe açıklanan 71 projeye 71 milyon lira hibe desteği sağlanacak. Bu hibe sayesinde kırsalda 183 milyon lira tutarında yatırımın hayata geçirilmesi hedefleniyor.'

Bakan Pakdemirli, tarım ile balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasıyla alakalı fiziki varlıklarla ilgili yatırımlar önleminde paylaşılan projelerin, 43'ünün süt işleme fabrikası ve süt toplama merkezi, üçünün kırmızı et işleme ve kesimhane, dördünün kanatlı eti işleme ile kesimhane, birinin su ürünleri işleme, 20'sinin meyve-sebze işleme ve soğuk hava deposu yatırımlarını içinde barındırdığını belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal