Kırmızı Et Üreticilerinden 'Hayvan Pazarları Açılsın' Talebi

TÜKETBİR Başkanı Tunç, coronavirüs salgını sebebiyle kapalı olan hayvan pazarlarının belirlenen günlerde ve yerlerde açılmasını talep etti.

21.04.2020-14:18 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-14:06) Kırmızı Et Üreticilerinden 'Hayvan Pazarları Açılsın' Talebi

TÜKETBİR Başkanı Tunç, coronavirüs salgını sebebiyle kapalı olan hayvan pazarlarının belirlenen günlerde ve yerlerde açılmasını talep etti.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, açıklamasında, salgın sebebiyle alınan önlemler kapsamında hayvan pazarlarının da kapatıldığını hatırlattı.

Ramazan ayı sebebiyle kırmızı et tüketiminin artacağını belirten Tunç, ülkenin bu talebin üstesinden gelecek hayvan varlığı olduğunu belirtti.

Tunç, küçük işletmelerin de ellerinde hayvan olduğunu ifade ederek, "Bu küçük işletmeler, besledikleri hayvanları hayvan pazarlarında satışa çıkarıyorlar. Şu anda Covid-19 salgını nedeniyle hayvan pazarlarının kapalı olması küçük hayvancılık işletmelerini bir nebze de zora sokmuş durumda. Küçük işletmeler besledikleri hayvanları satamıyorlar. Biz kırmızı et üreticileri olarak hayvan pazarlarının belirli gün ve yerlerde de olsa açılmasını talep ediyoruz. Hayvan pazarlarında da gıda pazarlarında olduğu gibi önlemler alınabilir. Üreticilerimizin mağdur olmaması ve piyasaya et girebilmesi için bu çok önemli." şeklinde konuştu.

Hayvan pazarlarının kapanmasının piyasa et girişini etkilediğinin altını çizen Tunç, "Piyasaya sadece büyük bazı aracılar et sunabilir hale geldi. Tüm piyasayı ellerinde tutmaya başladılar. Bu durum ilerleyen zamanlarda sorun haline gelebilir." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal