Kırmızı Et Üreticileri Aydın: 'Sıkıntı Yok'

Yeni tür coronavirüs salgını sebebiyle pek çok ürüne yönelik talep artarken, kırmızı et sektörü temsilcileri tüketim için yeterli miktarda hayvan olduğunu ve tedirginliğe gerek olmadığını belirtti.

21.03.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-11:41) Kırmızı Et Üreticileri Aydın: 'Sıkıntı Yok'

Yeni tür coronavirüs salgını sebebiyle pek çok ürüne yönelik talep artarken, kırmızı et sektörü temsilcileri tüketim için yeterli miktarda hayvan olduğunu ve tedirginliğe gerek olmadığını belirtti.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç'un açıklamasında, ülkede kırmızı et üretiminde bir problem olmadığını belirtti.

2019 sene genelinde toplam kırmızı et üretiminin, bir önceki seneye kıyasla % 7,4 artarak 1 milyon 201 bin 469 ton olarak tahmin edildiğini ifade edilen Tunç, 2018 yılında üretimin 1 milyon 118 bin 695 ton olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

Tunç, coronavirüs sebebiyle kırmızı et piyasasında telaş havası oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Kırmızı et ve ürünleri için tüketimimizi karşılayacak kadar hayvan varlığımız var. Kimse endişe etmesin. Rant sağlamak için 'hayvan ithal edilecek' diye söylenti çıkaranlara prim vermeyeceğiz. Tüketicilerimizin de içi rahat olsun." şeklinde konuştu.

"Hayvancılıkta gerekli tedbirler alındı"

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacı İnce de küresel bir problem haline gelen coronavirüs salgını nedeniyle bütün sektörlerde olduğu gibi hayvancılıkta da gerekli önlemlerin alındığını söyledi. İnce, sözlerine şu ifadeleri ekledi:

"Kırmızı et üretiminde herhangi bir problem bulunmamaktadır. Şu an itibarıyla besi sektöründe faaliyet gösteren yetiştiricilerimizin işletmelerinde 2020 yılı için tüketicilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda besi hayvanı ve buna bağlı olarak da kırmızı et tüketimini karşılayacak kadar üretimimiz bulunmaktadır."

"Küçükbaş hayvan sayısı yeterli"

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, marttan itibaren sektörde neredeyse 50 milyon koyun, yavrulama zamanından dolayı neredeyse 15 milyon kuzu olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'de küçükbaş hayvan varlığı kırmızı et tüketimini karşılayacak durumda. Tüketicimizi ithalata muhtaç edecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Salgın nedeniyle piyasada herhangi bir tedirginliğe, stok yapmaya da gerek yok. Kimse paniğe kapılmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldığı bir televizyon programında, Et ve Süt Kurumunun depolarının yeteri kadar dolu olduğunu ve fahiş fiyat artışlarına müdahale yapacaklarını belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal