Kıdem Tazminatı Reformu Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında

2019 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan kıdem tazminatı reformuyla birlikte her çalışan için bir hesap açılacak, bu hesaba yatırılacak aylık miktar en az 169 lira olacak.Yılbaşından itibaren uygulanacak ve asgari ücretle birlikte bu miktar artacak.

11.11.2018-13:13 - (Son Güncelleme: 11.11.2018-13:19)

Yeni Ekonomi Programı'nda yer alan kıdem tazminatı reformu 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da yer aldı.

Sosyal tarafların anlaşması ile birlikte yapılacak çalışmaya göre her çalışanın Kıdem Tazminatı garanti altına alınacak. Bunu sağlamak amacıyla da her çalışan için bireysel bir kıdem tazminatı hesabı açılacak. Böylece 1 günlük çalışmanın bile karşılığı olacağından tazminatı hak etmek için 1 yıl beklemek gerekmeyecek. Üstelik tazminat hesabı kişisel olduğu için istifa tazminat almaya engel teşkil etmeyecek.

Bugün hiçbir şirketin kıdem tazminat fonu olmadığı için olası işçi çıkarmalarda sıkıntılar yaşanıyor. Yeni sistem her ay ödeme getireceği için işverenler açısından da büyük bir yük ortadan kalkacak. Böylece aylık küçük miktarlarda yapılacak ödemeler çalışanın hesabında birikecek ve bu biriken para tazminat olarak kendisine verilecek.

MEVCUT DURUM

 Tazminat için 1 yıl bekleniyor, sadece işten atılan alabiliyor, firmalar kaynak ayırmıyor,  çalışan tazminatını bilmiyor, kendi ayrılan tazminatı bırakıyor, mahkemeler tazminat dosyası ile dolu.

REFORM SONRASI

 1 gün bile çalışan tazminat alacak, herkesin kıdem tazminatı garanti olacak,  işveren her ay bir ödeme yapacak,  her çalışan kendi hesabını görebilecek,  iş değiştiren tazminat hesabını taşıyabilecek, işveren-işçi arasında tazminat sorunu kalmayacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.







DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal