Karadenizbirlik'ten Çiftçiye 18 Milyon Liralık Destek

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, yağlı tohumlarda bu sene yapılacak ekim öncesinde çiftçiye ayni ile nakdi olmak üzere toplam 18 milyon TL destek sağladı.

29.04.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-15:28) Karadenizbirlik'ten Çiftçiye 18 Milyon Liralık Destek
Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, yağlı tohumlarda bu sene yapılacak ekim öncesinde çiftçiye ayni ile nakdi olmak üzere toplam 18 milyon TL destek sağladı.

Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, yazılı açıklamasında, 2020 senesinde yağlı tohum ekilişlerine yönelik üretici ortaklarına üretimden önce tarla hazırlığı için 8 milyon TL nakdi kredi sağladığını belirtti.

Bunun yanında başta tohum, zirai ilaç ile yağ olmak üzere neredeyse 10 milyon TL değerinde de ayni katkı veren birliğin toplamda 18 milyon TL tutarında desteklemede yapıldığını belirten Erarslan, "Dünya ve Türkiye genelinde devam eden yeni tip coronavirüs salgınının yol açtığı sınırlandırılmış imkanlara rağmen ortak üreticilerimize hizmetlerimiz artarak devam edecek. Gayemiz, bölgemizde üretim potansiyeli olan ayçiçeği üretimini arttırmak ve ülke yağlı tohum ihtiyacımızın ithalat ile değil yerli üretimden karşılanmasına destek olmaktır." diye konuştu.

Erarslan, birliğin üreticisinden aldığı ham maddeyle ürettiği % 100 saf ve helal sertifikalı Karadenizbirlik markalı ayçiçeği yağıyla da tüketiciye hizmet sağladığını, bu konuda piyasayı regüle ederek aşırı fiyat artışlarının önüne geçip bölge ve ülke ekonomisine katkı sağladığının altını çizdi.

Ramazan ayı da göz önünde bulundurulduğunda piyasada taklit ve tağşiş edilmiş yağların artmasının konu olduğuna işaret eden Erarslan, "Birliğimizin benzer isimle başka bir yağ üretimi olmadığını hatırlatmak isteriz. Ambalajlarımız üzerinde 'Kooperatif ürünüdür' ibaresi ile 'helal gıda' logosu bulunmaktadır. Tüketicilerimizin özellikle yağ alırken bu konuya hassasiyet göstermeleri ve sahtecilere prim vermemeleri gerekmektedir." ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal