Kaptan Pilot Maaşları

Kaptan pilot maaşları ne kadar? Kaptan pilotlar aylık ne kadar maaş ile çalışıyorlar? Pilot maaşlarını merak ediyorsanız haberimize göz atın.

10.05.2018-14:46 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-14:38) Kaptan Pilot Maaşları

Başta ülkemiz olmak üzere dünyanın her yerinde en popüler meslek gruplarından biri de pilotlukdur. Dünyanın her yerinde milyonlarca insan pilot olmak istiyor. Özellikle de teknolojinin gelişmesi, altyapı çalışmalarının artması, ekonomik refah düzeyinin gelişimi sonucunda dünyanın her yerinde ulaşım için havayolunu seçe insan sayısı artmaktadır. Buna bağlı olarak havalimanı sayıları, uçak sayıları artmakta ve küresel çapta havayolu şirketlerinin sayısı artmakta ve var olan şirketler de büyümektedir. Ayrıca her ülkede havayolu şirketlerinin personel ihtiyacını karşılamak için dünyanın her yerinde eğitim kurumları artmaktadır.

Kürsel çapta gelişen, büyüyen sektör gelecek yıllarda da gelişmeye devam edecektir. Bu nedenle sektörde personel ihtiyacı artarak devam edeceğe benziyor. Pilotluk mesleğinin popüler olmasının pek çok nedeni vardır. Fakat öne çıkan nedenlerin en bilineni pilotların aldıkları maaş miktarıdır.

Pilotluk mesleğini icra eden kişilerin sahip olduğu pek avatantajın yanında pek çok önemli sorumluluğu da vardır. Yüzlerce kişinin can güvenliğinden sorumlu olan pilotların icra ettikleri iş zordur. Her uçuş pek çok değişken ve sürprize bağlı kalarak icra edilir. Bundan dolayı pilotluk yapmak isteyen kişilerin bu mesleği yapmaya karar vermeden önce mesleğin zor yönlerini de düşünmeleri başlıca nedenler arasındadır.

2018 yılında pilot olarak görev yapan personellerin aldıkları maaşlar hakkında tek bir rakamdan bahsetmek imkansızdır. Pilot maaşları kişiden kişiye, kurumdan kuruma, görevden göreve değişiklik gösterir. Özellikle belirtilmek gerekir ki ülkemizde havayolu ulaşımı yapan şirketten şirkete personel maaşları değişmektedir.

Sektörde en düşük maaş veren bir havayolu şirketinde pilot olarak göreve yeni başlayan bir personelin alacağı maaş tutarı en az 10 bin Türk Lirasıdır. Sektörde görevine yeni başlayan pilot maaşları 10 bin Türk Lirası ile 15 bin Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir.

Sektörde 5 yıl ve üstünde tecrübesi bulunan ve pilot olarak görev yapan personeller ise 20 bin ile 30 bin Türk Lirası arasında maaş almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal