Kanuni de Doğu Akdeniz'de Sondaja Çıkacak

Türkiye'nin sondaj faaliyetlerinin arttığı Akdeniz'e, Fatih ve Yavuz'dan sonra Kanuni de çıkacak. Kanuni'nin, Mersin'deki NATO Limanı'nda bakım süreci için çalışmalara geçildi.

17.08.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 17.08.2020-12:10) Kanuni de Doğu Akdeniz'de Sondaja Çıkacak

Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyetleri ara vermeden sürüyor.

Sondaj faaliyetlerine yoğunluk veren Türkiye, Fatih ve Yavuz gemilerine ilave olarak, Kanuni adlı bir gemi de satın aldı.

KANUNİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Sondaj gemisi Kanuni'nin, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı İncekum mevkisindeki NATO Limanı'nda bakım, güncelleme ve geliştirme süreci için harekete geçildi.

Kanuni’yi gören vatandaşlar gurur duyduklarını dile getirirken, Türkiye’nin haklarının da sonuna kadar aranması gerektiğine vurgu yaptılar.

Kanuni’yi görünce duygulanan vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti bin senelik geçmişinde hiç kimseye boyun eğmediği gibi bundan sonrada boyun eğmeyeceğinin bütün dünyanın kabul etmesi gerektiğini belirttiler.

YAPIMI 2012 YILINDA TAMAMLANMIŞTI

2012'de Güney Kore’de üretimi sonlanan ve daha sonra Türkiye’ye götürülen sondaj gemisine ‘Kanuni’ adı konulmuştu.

2015 YILINA KADAR BREZİLYA'DA KULLANILDI

Toplam 11 bin 400 metre derinliği ile 3 bin metre sondaj açabilme kapasitesi olan Kanuni gemisi, 2015 yılına kadar Brezilya’da enerji şirketi Petrobras aracılığıyla kullanıldı. Kanuni, 6. nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da tanınıyor.

BAKAN, KONTROLLERİN ARDINDAN SÜRECİ AÇIKLAMIŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 35 Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanıyla Türkiye’ye giriş yapan Kanuni’ye koronavirüs önlemleri kapsamında giriş ve çıkışın yasak olduğunu, koronavirüs salgını tedbirleriyle alakalı sürecin sonlanmasının ardından geminin bakım, güncelleme ve geliştirme aşamalarının başlayacağını açıklamıştı.

Bakan Dönmez, sosyal medya (twitter) hesabından yaptığı paylaşımında, Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arama ve sondaj çalışmalarının daha güçlü bir şekilde devam ettirilmesi için 3. sondaj gemisinin 31 Ocak tarihinde teslim alınarak TPAO envanterine kaydedildiğini ifade etmiş, milletimizin desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın kuvvetli iradesiyle Kanuni'nin yeni ultra derin deniz sondajlarına en kısa süre içerisinde başlayacağını açıklamıştı.

TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR

İncekum mevkisinde tatiline devam eden vatandaş Hayrettin Yılmaz, 'Akdeniz’de büyük bir petrol yatağı olduğunu artık dünya gizlemiyor. Türkiye de bunu belli bir güç edinene kadar beklemişti. Türkiye bu gücü gördü ve artık gemilerimiz Akdeniz’de ki petrol yataklarından bize ait olan zenginliği çıkarmak için tüm gücüyle hareket ediyor. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen Türkiye düşmanı ülkeler artık Türkiye’nin güçlenmesinin önünde duramayacağını anladı. Başka yollara başvurarak kanunsuz hukuksuz Uluslararası kanunları çiğneyerek Türkiye’nin gücünü kesmeye çalışıyorlar. Ancak Türkiye Cumhuriyeti bin yıllık geçmişinde kimseye boyun eğmediği gibi bundan sonrada boyun eğmeyeceğinin tüm dünyanın bilmesi gerekiyor.' diye konuştu.

KANUNİ İLE GURUR DUYUYORUZ

Arkadaşlarıyla günü birlik denize giden Mehmet Can Ak, 'Bizim kara sularımızda ve kara topraklarımızda yapmamız gereken tüm teknolojik aramalarda devletimize desteğimiz sonuna kadar vardır. Bununla ilgili bir sıkıntı yaşamayalım haklarımızı savunalım. Nasıl Kıbrıs bizim yavru vatanımızsa Yunanlar arama yapıyorsa, bizim de en doğal hakkımızdır. Bu işin üstüne gidip yapmalıyız. Teknoloji güzel, Kanuni ile de gurur duyuyoruz.' açıklamasında bulundu.

BİZ ECDADIMIZI UNUTMADIK

Başka bir vatandaş Levent Yön de şu ifadeleri kullandı:

'Biz onların oyununu bozduk. Onlar bizi kendi kıyılarımızdan dışarı çıkarmak istemiyorlar. İzin alarak dolaşmamızı istiyorlar. Ama biz onlara göz yummayacağız. Artık sıra bizde, sonuna kadar arkasındayız. Bu kaynakları bizler de kullanacağız. Kanuni ile gurur duyuyorum. Biz ecdadımızı unutmadık.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal