Kamuda Çalışan Taşeron İşçilerin Tazminat Hakkı

Kamu kurum ve kuruluşları kadrolu olarak çalışan istihdam ettikleri gibi taşeron olarak da aracı kurumlardan yardım isteyebilir. Belli bir sözleşme ve maaş karşılığında kadro garantisi olmadan çalışan kişiler ise taşeron çalışanlar diye nitelendirilir.

24.03.2020-13:07 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-13:06) Kamuda Çalışan Taşeron İşçilerin Tazminat Hakkı

Taşeron çalışanların diğer kadrolu işçilere nazaran hakları kısıtlı ve aldıkları ücretlendirme farklıdır. Devletin aracı kurumlara yaptığı ödemeler üzerinden işlem yapıldığından dolayı da taşeronların akıllarında haklarını alabilme konusunda bazı soru işaretleri oluşmuştur.

Taşeron İşçinin Kıdem Tazminatı

Taşeron işçiler devlet tarafında istihdam edilir. İstihdamları bu şekilde olmalarına karşın devletin sürekli çalışanı sayılmazlar. Devletin farklı kurum ve kuruluşlarında çalışabildiklerinden dolayı da haklarının korunması daha çok öncelik taşır. Çalışmaya başladıkları kurumdan farklı bir kuruma tazminat elde etme hakkını kazanmadan aktarım yaşamaları halinde zarara uğramalarını engellemek için bazı düzenlemeler yapılması gerekmiştir. Devlet kurumu ve aynı sözleşme kapsamında farklı bir yere aktarım olduktan sonra herhangi bir zarar görmeden taşeron işçi tazminat hakkını edinir.

Taşeron İşçi Tazminatı Nasıl Hak Eder?

Taşeron işçi tazminat alabilmek için bağlı olduğu ve çalıştığı tüm kurumlardaki süresini toplayarak hesap yapabilir. Çünkü bahsedildiği üzere farklı çatı altında ama devlete bağlı kurumların tamamındaki hizmet süresi birbiri üzerine eklenir. Bu nedenle kıdem, ihbar veya emeklilik tazminatı gibi haklarını istemelerinde bir engel bulunmaz.

Taşeron İşçi Tazminatını Kimden Alır?

En fazla merak edilen konulardan bir tanesi de taşeron işçinin hak ettiği tazminatı nereden alacağıdır. Temelde devlet çalışanı olmamakla birlikte devlet adına çalışan ve aracı kurumlardan ödemelerini alan kişiler için bunun kafa karıştırıcı olması fazlasıyla doğaldır. Son düzenlemelere göre taşeron işçiler tüm tazminat haklarını devletten talep etmek durumunda kalacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal