Kamu Bankalarının Destek Paketi Vatandaşın Yüzünü Güldürdü

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında kamu bankaları aracılığıyla uygulamaya alınan "Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi", coronavirüsün ekonomik yansımalarına karşı vatandaşın derin bir nefes almasına olanak sağlıyor.

21.04.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-15:14) Kamu Bankalarının Destek Paketi Vatandaşın Yüzünü Güldürdü

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında kamu bankaları aracılığıyla uygulamaya alınan "Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi", coronavirüsün ekonomik yansımalarına karşı vatandaşın derin bir nefes almasına olanak sağlıyor.

Coronavirüs salgınının ekonomiye negatif etkilerinin bertaraf edilmesinin amaçladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı önlemleri doğrultusunda kamu bankalarının sağladığı "Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi", salgının ekonomik yansımalarına karşı vatandaşa destek oluyor.

Kamu bankalarının ev halkı kazancı aylık 5 bin TL ve altında olan bireysel müşterilerini finansal olarak desteklemek için uygulamaya koyduğu yardım paketi, temel gereksinimlerin karşılanmasında ciddi rol oynuyor. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halk Bankası  10 bin TL'ye 36 ay vadeli, 6 ay ödemesiz kredi olanağını vatandaşlara veriyor.

"Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi"ne internet üzerinden başvurulabiliyor ve onaylanması halinde şubeye bile gitmeden internet bankacılığı veya ATM aracılığıyla kredi alabiliyor.

Vatandaşların devlet bankalarından aldıkları krediler, salgının ekonomik yansımalarına karşı adeta bir "ferahlık" oluyor.

İstanbul'da coronavirüs sebebiyle kapanan bir restoranın personeli olan Salih Şafak (64), açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ve VakıfBank'tan kendisine gelen mesajla bu krediyi öğrendiğini, bunu memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Hemen hemen bir hafta önce VakıfBank'a "Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi" için başvuru yaptığını ve kredi başvuru sürecinde herhangi bir güçlükle karşılaşmadığını belirten Şafak, 10 bin TL tutarındaki kredi miktarının hesabına yatırıldığını belirtti.

Şafak, "Coronavirüs sebebiyle durumlar kötüleşti. Çalışıyordum ama salgın nedeniyle çalıştığım iş yeri kapandı. Bunun için krediye başvurdum. Bu kredi beni 5-6 ay rahatlatacak. Etrafımda borç alabileceğim insanlar da yok. Bu kredi olmasaydı zorluklar yaşayacaktım." diye konuştu.

Böyle bir dönemde devletin yardımından dolayı sevindiğini belirten Şafak, "Durumlar zor ama devlet ve millet yanımızda. Bu yüzden şu an mutluyuz. Devletimize tanımış olduğu bu imkandan dolayı teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal