Kamu Bankalarından Ortak ATM Uygulaması

Kamu bankaları 2018 senesinde yaptıkları anlaşmayla beraber ortak ATM uygulamasına geçiş yaptı. Yapılan anlaşmaya göre ATM'lerden yapılan işlemler için herhangi bir ücret talep edilmiyor

19.06.2019-10:33 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-10:24)

Devlet bankalarının ATM üzerinden yapılan işlemlerde herhangi bir işlem ücreti alınmamasını sağlayan protokol, 2018 senesinin Temmuz ayında imzalanmış ve uygulamaya sokulmuştu. Fakat gelinen noktada kamu bankası müşterilerinin bir çoğunun bu uygulamadan habersiz olduğu ortaya çıktı.

Kamu bankalarının 2018 senesi Temmuz ayında imzaladıkları protokol ile, ATM üzerinden yapılan işlemlerde herhangi bir işlem ücreti talep edilmemesi sağlanmıştı. Bu doğrultuda, bir kamu bankası müşterisi diğer bir kamu bankasının ATM’sinde işlem ücreti ödemeden işlem yapabilmeye başlamıştı.

O dönem operasyon masraflarını azaltması için sağlanan bu protokol ile katılımcı bankalar, söz konusu işlemlerin oluşturduğu maliyeti kendi aralarında karşılanması noktasında karar almıştı. Gelinen noktada bir çok kamu bankası müşterisinin yapılan bu protokolden haberinin olmadığı ortaya çıktı.

“İLK KEZ DUYDUM”  

Bir kamu bankası müşterisi, uygulamayı ilk kez duyduğunu belirterek, “Kendi müşterilerine kesmediğini biliyorum fakat kendi aralarında hesap işlem ücret kesmediğini bilmiyordum. Uygulamanın çok doğru olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu .

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal