Kamu Bankalarından KOBİ'lere 100 Bin TL'ye Kadar Destek!

Kamu bankaları, küçük işletmeler için uygulamaya koyduğu Mikro İşletmeler Destek Paketinin ayrıntıları açıkladı. Buna göre, 1 milyon TL ile 3 milyon TL arasında ciroya ulaşan işletmelerin azami kredi limiti ise 100 bin TL olacak.

26.10.2020-14:34 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-15:08) Kamu Bankalarından KOBİ'lere 100 Bin TL'ye Kadar Destek!

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank ortak açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamaya göre koronavirüs salgınında zarara uğrayan küçük işletmelere arka çıkılacak.

3 bankanın aktardığı Mikro İşletmeler Destek Paketinin ayrıntıları belli oldu.

Reel sektöre sağladıkları desteği pandemi döneminde de aksatmadan devam ettiren kamu bankaları tarafından Mikro İşletmeler Destek Paketi hayata geçirilecek.

Mikro İşletmeler Destek Paketi ile KOBİ'lerin başta maaş ve kira ödemeleri olmak üzere; temel maliyetlerinin karşılaması bunun sonucu olarak da KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarının karşılanmasıyle beraber nakit desteği sağlanarak tedarikçileri ile aralarındaki nakit akışının korunması amaçlandı.

Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı olarak, 48 aya kadar vadeyle yıllık yüzde 11,5 faiz oranıyla kullandırılacak krediden, cirosu 3 milyon TL'ye kadar olan şirketler yararlanabilecek.

1 milyon TL'nin altında ciroyu gören işletmelere 50 bin TL'ye kadar limit açılan kredide, 1 milyon TL ile 3 milyon TL arasında ciroya ulaşan işletmelerin azami kredi limiti ise 100 bin TL olacak.

Bu hedef doğrultusunda kredi limitinin en fazla yüzde 10'u nakit olarak serbest kullanıma bırakılacak, en az yüzde 90'lik kısmı ise işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 3. kişilere ve satıcılara havale-EFT ve kurumsal kart üzerinden alınacak.

Bu sayede yeni destek paketi ile işletmelerin maaş ve kira gibi temel giderleri çıkmış olacak.

Mikro İşletmeler Destek Paketi çerçecesinde Nakit İşletme Kredisi'nin haricinde firmalar, kurumsal kart, doğrudan borçlandırma sistemi (DBS), tedarik zinciri finansmanı mal alımına yönelik teminat mektubu (TZF), güvenceli çek, nakit çekimine kapalı kurumsal kredili mevduat hesabı ürünleri üzerinden Nakit İşletme Kredisi kullanabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal