Kamu Arazileri Üzerindeki Turizm Tesislerinden Alınacak Gelire Erteleme

Kamu arazilerindeki 564 otel, tatil köyü, günübirlik tesis, golf tesisi gibi turizm tesisinden alınacak 300 milyon liralık kazanç altı ay süreyle ertelendi.

31.03.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-10:55) Kamu Arazileri Üzerindeki Turizm Tesislerinden Alınacak Gelire Erteleme
Kamu arazilerindeki 564 otel, tatil köyü, günübirlik tesis, golf tesisi gibi turizm tesisinden alınacak 300 milyon liralık kazanç altı ay süreyle ertelendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de açıklandı.

Buna bakıldığında, tüm dünyada etkili olan coronavirüs salgınının Türkiye'nin turizm sektörüne negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik önlemler çerçevesinde kamu arazileri üzerinde bulunan turizm tesislerinden nisan, mayıs ve haziran aylarında tahsil edilecekler 6 ay ertelendi.

Milli Emlak Genel Tebliği ile ertelemenin uygulanmasıyla ilgili usul ile esaslar da tespit edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden 1 Nisan 2020 ve 30 Haziran 2020 arasındaki dönemde tahsil edilecek kira, kesin izin, kullanma izni, kesin tahsis, yararlanma, irtifak hakkı, ek faydalanma bedelleri ile hasılat hisseleri ve ecrimisillerin ödeme sürelerinin ertelenmesi için müracat koşulu aranmayacak.

İleri tarihe alınan alacaklar, süre sonuna dek herhangi bir zam ya da faiz uygulanmadan alınacak.

Milli Emlak Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye bakıldığında, erteleme tedbiri, kamu arazileri üzerinde olan 564 otel, tatil köyü, günübirlik tesis, golf tesisi gibi turizm tesisinden sağlanacak toplam 300 milyon TL tutarındaki kazancı kapsıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal