Sarma Sigara İçenlere Kötü Haber!

Ticari amaçla makaron ya da yaprak sigara kağıdını, parçalanmış tütün, içine kıyılmış tütün, dışı harici herhangi bir madde doldurulmuş halde satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlerle ilgili cezayla alakalı uygulama 1 Temmuz 2020 tarihinde uygulamaya konulacak.

26.06.2020-09:24 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-17:31) Sarma Sigara İçenlere Kötü Haber!

Vatandaşın sigara zamlarından sonra tercih ettiği tütün satışına 1 Temmuz’dan sonra yasak geliyor. Resmi Gazete'de yayınlanan yenilik ile 1 Temmuz tarihinden sonra dolu şekilde makaron ya da yaprak sigara kağıdı satışına  yasak geliyor.

Resmi Gazete’deki düzenlemeye göre makaron ya da sigara kağıdına tütün doldurularak satan şahıslara 3-6 sene arası hapis cezası kesilecek.

Ticari amaçla makaron ya da yaprak sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün veya tütün dışı herhangi bir madde doldurularak olarak satan kişiler, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlerle ilgili cezai uygulama 1 Temmuz tarihinde uygulamaya konulacak.

Aynı zamanda 1 Temmuz 2020'den itibaren de Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan ya da bildirmeden tütün ticareti yapmak yasaklanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal