Japon devinden Skandal! 1.2 Milyon Aracı Geri Çağırıyor!

Japon devi Nissan'ın son 3 senede ürettiği araçlarında nihai muayenelerin yetkili teknisyenler tarafından yapılmadığı ortaya çıktı.

04.10.2017-10:28 - (Son Güncelleme: 04.10.2017-10:33)

Bakanlık Japonya'daki 2 fabrikaya baskın gerçekleştirdi, 1.2 milyon otomobil geri çağırıldı.

Nissan, dün yapmış olduğu açıklamada son 3 senede 6 fabrikasında üretilen araçların son muayenelerinin yetkili teknisyenler tarafından gerçekleştirilmediğini fark etti ve 24 farklı modeldeki 1.2 milyon otomobili geri çağırdı. Haberlerin ardından Nissan'ın Nikkei'de işlem gören hisseleri yüzde 5.3'e kadar değer kaybetse de kapanışta bu oran yüzde 2.7'de kalmış durumda.

Bahsi geçen konu hakkında bilgi veren iki yetkili kaynak, yetkili olmayan teknisyenlerin gerçekleştirdiği nihai araç muayenelerindeki belgelerde yetkili olanların isimlerinin kullanıldığını ifade etti.  Sahteciliğin 6 fabrikada da gerçekleşebilmiş olabilme ihtimalinin muhtemel olduğu da belirtildi.

Nissan da çıkan haberleri doğrularken Tochigi ve Kyoto fabrikalarında yerinde arama yapıldığını açıkladı. Mail yoluyla açıklama yapan Nissan yetkilisi Nick Maxfield, "Şu anda fabrikalarımızdaki araç muayene meselesinin mahiyetiyle ilgili araştırma içerisindeyiz." dedi.

Nissan'ın geçirdiği soruşturma bir Japon üreticinin son zamanlarda karşılaştığı en büyük krizlerden bir tanesi. Son olarak Mitsubishi, nisan 2016'da bazı modellerinin yakıt tasarrufu unsurlarını çarpıttığını kabul etmişti. 

Bu krizin Türkiye'de de olma olasılığı çok yüksek...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal