İzmir'den Almanya'ya Gelinlik, Rusya'ya Damatlık İhracatı!

Türkiye'nin gelinlik üretim merkezi İzmir'de abiye, gelinlik ve damatlıklar başta Avrupa olmak üzere 40 ülkeye ihraç ediliyor.

02.11.2019-14:43 - (Son Güncelleme: 02.11.2019-14:26)

Türkiye'nin gelinlik üretim merkezi İzmir'de abiye, gelinlik ve damatlıklar başta Avrupa olmak üzere 40 ülkeye ihraç ediliyor.

Gelinlik, damatlık ve abiye sektöründe ileri gelen moda ve üretim merkezleri arasına giren İzmir'den, Avrupa ülkeleri ve Rusya'ya yapılan ihracat oranlarında artış yaşanıyor.

Gelinlikte üretim kültürü Cumhuriyet öncesi döneme kadar uzanan, iç pazardaki büyüklüğünü 13 yıldır düzenlenen IF Wedding Fuarı'yla yurt dışına aktaran İzmir, 500'e yakın firma ve on bine yakın personeliyle, dünyada kendinden bahsettiriyor.

ALMANYA'YA GELİNLİK İHRACATI

Son yıllarda Mimar Kemalettin Moda Merkezi ve çevresinde kümelenen modacıların tasarladığı gelinlik, damatlık ve abiyeler, dünya genelinde 40 ülkede düğün törenlerinin vazgeçilmezi oldu.

Ürün başına ortalama 300 avro fiyatla ihraç edilen gelinliklerin en büyük alıcısı olan Almanya'yı İtalya, Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri izliyor. Türkiye'nin önde gelen dış ticaret partnerlerinden Rusya ise damatlık talebiyle dikkat çekiyor.

RUSYA'YA DAMATLIK İHRACATI

Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Başkanı İzzet Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de gelinlik üretiminin yaklaşık yüzde 70'inin İzmir'de gerçekleştirildiğini ve ihracatta da son yıllarda başarılı sonuçlar alındığını kaydetti.

Almanya'daki Türk kökenli vatandaşların talebiyle başlayan gelinlik ihracatının Almanya vatandaşlarının talebinin artmasıyla geliştiğine işaret eden Avcı, "Almanya'nın birçok şehrinde mağazalarımız var. Sadece gelinlik değil nedime kıyafetlerinde de bir artış söz konusu. Rusya'ya ise damatlıkta bir yükseliş var. Bu ülkedeki fuarlarda ürünlerimiz büyük ilgi görüyor." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal