İtalya'da İşletmelere 400 Milyar Avro Destek

İtalya Başbakanı Conte, Covid-19’un ekonomi üzerindeki yansımasıyla mücadele konusunda 400 milyar avroluk yeni paket duyurdu.

07.04.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-09:53) İtalya'da İşletmelere 400 Milyar Avro Destek

Başbakanlık Sarayı Chigi'de Ekonomi Bakanı Roberto Gualtieri, Ekonomik Kalkınma Bakanı Stefano Patuanelli ile birlikte bir basın toplantısı gerçekleştiren Başbakan Giuseppe Conte, yeni tip coronavirüsü ve virüsün İtalyan işletmelere yansımasını azaltmaya ilişkin yeni mali destek paketinin ayrıntılarını anlattı.

Başbakan Conte, "Küçük, orta ve büyük İtalyan işletmeler için 400 milyar avroluk acil likidite kaynak veriyoruz. Bunun 200'ü iç piyasaya yönelik, 200'ü ise ihracata yönelik olacak. Bu önemli bir ateşleyici güç. Ben daha öncesinde böyle bir müdahale hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.

"EKONOMİYE TOPLAMDA 'BAZUKA' ETKİSİ YARATACAK BİR DESTEK SAĞLADIK"

Başbakan, bu destek paketinin ve daha önce kabul edilen 350 milyar avroluk paketle ekonomiye toplamda 750 milyar avroluk "bazuka" etkisi verecek bir destek aktardıklarını kaydetti. Gayri safi yurt içi hasılaların yarısı kadar bir paket duyurduklarını vurgulayan Conte, "Stratejik olarak önemli faaliyetler yürüten tüm şirketleri korumak için çok etkili bir araç benimsedik" ifadelerini kullandı.

Başbakan Conte, aynı zamanda bazı vergi ödemelerinin nisan ve mayıs aylarında da yapılmayacağını ifade etti.

AB'YE "ORTAK TAHVİL" MESAJI

Başbakan Conte, bir zamandır Avrupa Birliği yönetimi ve Birlik içinde Almanya, Hollanda ve Finlandiya gibi ülkelerle farklı düşüncede oldukları virüsün ekonomik tesiriyle mücadele etme konusunda ortak tahvil çıkarılarak tekrar borçlanmaya gidilmesi tavsiyesindeki pozisyonunu koruduğunu ifade etti.

AB içerisindeki diğer üye ülkelerden gelen virüsün ekonomik yansımasıyla mücadele konusunda Avrupa İstikrar Mekanizmasının (ESM) etkinleştirilmesi konusuna tepki gösterek Conte, "ESM'ye hayır, Eurobond'a (Ortak Tahvil) tabii ki evet. ESM, bu durum için en uygun olmayan araç. Eurobond ise gerçek çözümdür. İçinden geçtiğimiz acil duruma en ciddi ve en etkili yanıttır" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal