İşverenlerden 'Kısa Çalışma Ödeneği' Teşekkürü

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, Kısa Çalışma Ödeneği koşullarının kolaylaştırılmasıyla ilgili, "İstihdamın korunmasını ve üretimin devamını sağlayacak kesteklerden dolayı katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

26.03.2020-13:25 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-13:19) İşverenlerden 'Kısa Çalışma Ödeneği' Teşekkürü
TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, Kısa Çalışma Ödeneği koşullarının kolaylaştırılmasıyla ilgili, "İstihdamın korunmasını ve üretimin devamını sağlayacak kesteklerden dolayı katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Kısa Çalışma Ödeneği koşullarının kolaylaştırılması ve telafi faaliyet müddetinin artırılmasıyla ilgili, "İstihdamın korunmasını ve üretimin devamını sağlayacak bu desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk ile katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Akkol'un yazılı açıklamasında, coronavirüsün dağılma riskine karşı gereken sosyal mesafe sebebiyle doğal olarak ekonominin yavaşladığını ifade ederek, devletin virüsün ekonomi üzerindeki olumsuzluklarını kaldırmak için "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi"ni devreye koyduğunu hatırlattı.

Pakette toplumun pek çok kesiminde olduğu gibi işverenleri ilgilendiren çalışmalarında olduğunu anımsatan Akkol, şu ifadeleri kullandı:

"Paketteki tedbirler kapsamında Kısa Çalışma Ödeneği'nde işsizlik sigortası primi ödeme süresi 600 günden 450 güne, kesintisiz çalışma süresi ise 120 günden 60 güne düşürüldü. Telafi çalışma süresi ise 2 aydan 4 aya çıkartıldı. Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 26'ncı maddesi uyarınca işveren sendikalarının kuracakları yardımlaşma ve dayanışma fonu sınırının nakit mevcutları yüzde 35'e yükseltildi. Bunun yanında, asgari ücret desteğinin devamı da sağlandı.

Bu tedbirlerin yasalaşmasından memnuniyet duyuyoruz. İstihdamın korunmasını ve üretimin devamını sağlayacak bu desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk ile katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz."

Akkol, bu süreçte bütün tedbirleri hükümetten beklemediklerini, sosyal taraf olarak çalışma yaşamının muhafaza edilmesi için kendilerinin de çaba içerisinde olduklarının altını çizeren, şu açıklamada bulundu:

"Kamu, işçi ve işverenden oluşan çalışma hayatının üçlü sacayağı olarak bu zor günleri de beraber aşacağız. Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin gücüne inanıyor, insanlarımızın potansiyeline güveniyoruz. İşverenler olarak devletimizden bazı beklentilerimiz var. Bunlarla ilgili iletişim halindeyiz. Bu süreci hep birlikte atlatmaya çalışıyoruz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal