İstihdam Kalkanıyla, İşsizlik En Aza İnecek!

Bakan Albayrak, İstihdam Kalkanı Projesi ile işsizliğin en aza ineceğini belirtirken, projenin, gelen talepler doğrultusunda kısa çalışma ödeneğini 3 ay daha uzatacağı kaydedildi.

25.09.2020-12:15 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-12:16) İstihdam Kalkanıyla, İşsizlik En Aza İnecek!

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

Albayrak, desteklerin ekonomik büyüklüğün yüzde 5’ine geldiğini ve çarpan etkisiyle yüzde 10’a çıktığını vurguladı.

‘TÜRKİYE POZİTİF AYRIŞACAK!’

Albayrak, bu süreçte, Türkiye’nin pozitif ayrışacağını ve pandeminin olumsuz etkisinden daha az etkilenen ülkeler arasında olmak için atılan adımları masaya yatırdı.

İSTİHDAM KALKANI İLE İŞSİZLİK EN AZA İNECEK!

Pandeminin en can yakan problemini, istihdam olarak açıklayan, Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, İstihdam Kalkanı adıyla bir proje hazırladığını söyledi. Projenin. Anadolu’dan gelen, kısa çalışma ödeneğinin, üç ay daha  uzatılması taleplerini dikkate alarak hazırlanması bekleniyor.

PARANIN YÖNÜ NE OLACAK?

Bakan Albayrak, geçtiğimiz dönemde, altına bir talebin olduğunu, bununla birlikte dolar için aynı şeyi söyleyemeyeceğini ifade etti.

VERGİ AFFINA SICAK BAKMIYORUM

Bakan Albayrak, 'Vergi affına dün de sıcak bakmıyordum, bugün de bakmıyorum', diyerek, iş dünyasının torba yasa ile bazı vergilerin affedilmesi beklentilerine kapıyı kapadı.

PANDEMİ, TÜRKİYE’YE YARAYACAK

Albayrak, Türkiye’de pandeminin getirdiği fırsatların, olumsuzluklardan daha fazla olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin bu dönemden, üretim merkezi olarak ve kalkınarak çıkacağını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal