İSTİB: Ticaret Dünyasının Yüz Karalarını Affetmeyeceğiz

İstanbul Ticaret Borsası Kopuz, coranavirüs salgınını fırsat görerek, haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara karşı amansızca mücadele edeceklerini belirtti.

14.03.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-17:44) İSTİB: Ticaret Dünyasının Yüz Karalarını Affetmeyeceğiz
İstanbul Ticaret Borsası Kopuz, coranavirüs salgınını fırsat görerek, haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara karşı amansızca mücadele edeceklerini belirtti.

İtanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, coranavirüs salgınını fırsat görüp, haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara karşı amansızca mücadele edeceklerini söyledi.

İSTİB Başkanı Kopuz'un açıklamasında, "Ticaret dünyasının yüz karalarını affetmeyeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Coranavirüs salgınını fırsat görerek, haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara karşı sıkı bir şekilde mücadele edeceklerini belirten Kopuz, "Söz konusu insan sağlığı iken, böyle bir tutum içine girenler hem hukuka, hem örf ve adetlerimize, hem ahlaki değerlerimize, hem de dinimizin kurallarına aykırı davranmaktadır." dedi.

Kopuz'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"Osmanlı devrinde böylesi tutum içine girenlerin yüzlerine kara çalınır öyle dolaştırılırmış. Yani Türkçe'mizdeki 'yüz karası' deyimi buradan gelir. Ticaret dünyasının yüz karalarını affetmeyeceğimizi açık bir biçimde ifade ediyorum. İstanbul Ticaret Borsası olarak, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı borsamız olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki; Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal