İSTİB Başkanı Kopuz: Merkez Bankası Önlemi Erkenden Aldı

İSTİB Başkanı Kopuz, TCMB Para Politikası Kurulu'nun, politika faizini 100 baz puan düşüşle % 10,75'ten % 9,75'e çekmesi kararıyla ilgili, "Merkez (TCMB), tedbiri erkenden aldı." dedi.

17.03.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-17:42) İSTİB Başkanı Kopuz: Merkez Bankası Önlemi Erkenden Aldı
İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Türkiye'nin coronavirüsle alakalı önlemleri erken aldığını ifade ederek, "Merkez (TCMB), tedbiri erkenden aldı." dedi.

Kopuz, yaptığı yazılı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun, politika faizini 100 baz puan düşüşle yüzde 10,75'ten % 9,75'e çekmesi hükmünü değerlendirdi.

Türkiye'nin, bütün dünyayı tehdit eden, ciddi bir salgın durumuna gelen coronavirüsle alakalı ciddi bir sınav verdiğini belirten Kopuz, şu ifadeleri:

"Başından beri koronavirüs ile alakalı tedbirleri erken alan ülkemiz, ekonomik alanda da erkenden davrandı. Salgın öncesi finansal koşullardaki iyileşme ile ekonomimiz ciddi bir toparlanma sürecine girmişti. Koronavirüs salgını, tüm dünya ekonomisini olduğu gibi ülkemiz ekonomisinin geleceğini de tehdit etmektedir. Bu indirimi, koronavirüs etkilerinin ülkemizde en az biçimde hissedilmesi için atılmış bir adım olarak görüyorum. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün yaptığı açıklamada da net olarak anlaşılabileceği gibi, finansal istikrarımızı desteklemek amacıyla elinden geleni yapıyor ve yapmaya da devam edecektir. Biz iş dünyası olarak kararı olumlu buluyor ve destekliyoruz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal