İşte 2018 Yılı Zabıta Alımı Başvuru Şartları Ve Tarihi

2018 yılında Belediye Başkanlıkları kendi ihtiyaçları doğrultusunda zabıta alımları yapacaklar. Peki 2018 zabıta alımı ne zaman yapılacak, detayları nedir? Zabıta atamaları nasıl olur?

23.01.2018-16:42 - (Son Güncelleme: 23.01.2018-16:49)

Belediye Başkanlıkları kendi bünyelerinde istihdam ettikleri zabıta memurlarını, çevredeki esnafı denetleyebilsinler diye görevlendirmektedir. Buna göre, bu statüde çalışacak personelin görev tanımını bilmesi gerekir. Zabıta alımları ve görevleri yaşadıkları il ve ilçelere göre değişkenlik gösterebilir. Zabıta alım ilanları da bu doğrultuda ilerlemektedir. Belediyeler alım ilanlarını yayımlamadan önce ihtiyaçlarını kontrol ederler ve Devlet Personel Başkanlığının onayına sunarlar. Zabıta personelliği pek çok kişi tarafından severek yapılır. Bu yüzden en çok tercih edilen meslekler arasında yer almaktadır. Peki 2018 yılında zabıta alımları olacak mı? 2018 yılında zabıta alımları ne zaman yapılacak? Zabıta atamaları nasıl olur? Zabıta olmak için şartlar nelerdir? İşte detaylar...

2018 ZABITA ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Belediyelerin ihtiyaçları doğrultusunda 2018 yılında da zabıta alımları yapılacağı beklenmektedir. Buna göre zabıta alımları bilindiği üzere artık merkezi yerleştirme atamaları ile yapılmakta olup alımlarda bu tarih de gerçekleştirilmektedir.

Yani 2018 yılı için zabıta alımları büyük bir ihtimal ile KPSS 2018/1 atamalarında yapılacaktır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından KPSS 2018/1 atamaları hakkında her hangi bir tarih duyurusu yapılmadı. Fakat önceki yıllara bakıldığında alımların Haziran ya da Temmuz aylarında olması muhtemel.

ZABITA ATAMALARI NASIL OLUR?

Zabıta alımlarında da diğer personel alımlarında olduğu gibi ÖSYM tarafından yapılan merkezi bir sınav söz konusudur. Bu nedenle de eğer ki bu atamaya başvurmak isteniyorsa KPSS’den gerekli olan puanın alınması gerekir. Zabıta atamaları bu merkezi sınava bağlıdır. Sınav tarihlerini açıklama yapıldığında haberimizde görebilirsiniz.

ZABITA OLABİLMEK İÇİN ARANAN NİTELİKLER!

Türkiye CUMHURİYETİ vatandaşı olan adaylar.

25 yaşını doldurmamış olan adaylar.

Kamu haklarının hiçbirinden mahrum olmayan adaylar.

Yüz Kızartıcı bir ceza almamış olan adaylar.

Yasa uyarınca herhangi bir durumdan dolayı hüküm giymemiş olan adaylar.

Erkek adaylar için askerlikle İlişkisi Bulunmayan adaylar.

En az lise mezunu olan adaylar.

Erkeklerde en az 1.75 m boyunca olmak Kadınlarda 1.67 Boyunda olan adaylar.

Boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak. gibi şartlar aranmaktadır.

EN AZ 60 PUAN ŞARTI

Belediyelere zabıta memurluğu için başvurularda çoğu zaman en az 60 KPSS puanı şartı aranmaktadır. Daha sonra ise KPSS puanının %50’si ile sözlü sınavın %50’si alınarak toplam puanınız hesaplanır ve en yüksek puanı alandan en düşüğe doğru kadro sayısına göre alımlar yapılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal