İstanbul'da Fırıncılardan Ekmeğe Zam Talebi

En son geçen sene mayıs ayında fiyatı güncellenen ekmeğe, aynı doğrultuda bir zam talebi daha geldi. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, "Artan maliyetlerden dolayı İstanbul'da 1 lira 25 kuruştan satılan 200 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 75 kuruş olmasını talep ediyoruz." dedi.

02.07.2020-13:15 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-14:07) İstanbul'da Fırıncılardan Ekmeğe Zam Talebi

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, ekmek fiyatlarına artış yapılması yönünde bir talepte bulundu. En son zammın geçen yılın mayıs ayında gerçekleştiğini ve ondan önceki fiyat artışının da 2015'te olduğunun altını çizen Oda Başkanı Çetin, "2019'dan beri İstanbul'da 200 gram ekmek 1 lira 25 kuruştan satılıyor." diyerek buğdayın fiyatının 1 lira 35 kuruştan 1 lira 65 kuruşa yükseldiğini dile getirdi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin'in açıklamaları tam olarak şöyledir:

“BUĞDAY KALİTESİNİN DÜŞMESİ BEKLENİYOR”
"Bu açıklamanın ardından un fiyatları yaklaşık yüzde 20 yukarıya çıktı. Bunun yanında fırınlarımızdaki girdiler de sürekli arttı. Ayrıca son dönemlerde Trakya bölgesinde çok fazla yağmur yağıyor. Bundan dolayı buğday kalitesinin düşmesi bekleniyor.

“UN FİYATLARININ 1 AY İÇERİSİNDE YÜZDE 15 DAHA ARTACAĞINI BİZE BİLDİRDİLER”
Uncular bu nedenden dolayı da un fiyatlarının 1 ay içerisinde yüzde 15 daha artacağını bize bildirdiler. Yani anlayacağınız 2019 yılının mayıs ayında yapılan zamdan beri tüm masraflarımıza yüzde 60 zam geldi.

Fırıncılarımız şu anda çok zor durumda. Fırıncılarımızın borcu bulunuyor. Artan maliyetlerden dolayı İstanbul'da 1 lira 25 kuruştan satılan 200 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 75 kuruş olmasını talep ediyoruz.

“TALEP EDİLEN FİYAT TOPLAM ENFLASYON RAKAMLARININ ALTINDA”
Yetkilerin bu isteğimizin yerine getirmelerini istiyoruz. Son 5 yıl içerisinde ekmeğe sadece 1 defa tarife alındı. Bu yıllardaki enflasyon oranlarını topladığımızda görülecek ki talep edilen fiyat toplam enflasyon rakamlarının altındadır."

Sözlerini böyle tamamlayan Çetin, bu taleplerinin haklılığına vurgu yaptı, artış taleplerinin yüksek olmadığını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal