İstanbul Yeni Sembolüne Kavuşuyor

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplanması amacı ile yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona ermek üzere.

25.04.2018-12:15 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-12:13) İstanbul Yeni Sembolüne Kavuşuyor

Çamlıca Kulesi'nde denge ağırlığı ile birlikte 1400 ton eden dev anten, kulenin betonarme bölümünün üzerinde yerleştirildiği görüldü.

167,5 metrelik çelik antenin montaj bağlantılarının yapılmasının akabinde betonarme ve çelik konstrüksiyon bölümünde giydirme işlemleri başlayacak

2018 yılı sonuna doğru tamamlanması planlanan kule, bittiğinde toplam 388,5 metreye ulaşacak. Deniz seviyesine göre yüksekliği ise 576,5 metre olacak.

Çamlıca Camii'nin yapımıyla birlikte gündeme gelen Çamlıca Tepesi'nde bulunan onlarca radyo ve televizyon vericisinin bir araya toplanması için yapılan proje 2016 yılının Mart ayında başlanmıştı.

Betonarme bölümün tamamlanmasının hemen sonrasında kulenin antenleri taşıyacak çelik konstrüksiyon bölümünün yapımına başlanmıştı.

Kulenin 1400 ton ağırlığındaki anteni ise hidrolik krikolarla kulenin iç kısmından yükseltildi.

144,5 metre çelik konstrüksiyon, 23 metre uç anten toplam 167,5 metrelik çelik antenin 16 parçaya bölünerek imal edildi.

Kule her biri 4,5 metre yüksekliğinde olacak ve 4 katı yerin altında toplam 53 kattan oluşacak.

Elektro manyetik kirlilik azalacak

300 işçi ve mühendisin gece gündüz çalıştığı proje bittiğinde inşa edilen kule sayesinde tek yerden ve noktadan televizyonlara, radyolara ve insanlara yayıncılık hizmeti verilmesi planlanıyor.

Kulenin hizmete alınmasıyla Çamlıca'da görüntü kirliliği yaratan televizyon ve cep telefonu vericisi taşıyan kulelerde sökülecek ve yerlerinden kaldırılacak. Kule sayesinde frekansların birleşmesi ile elektromanyetik kirliliğin ortadan kaldırılması da hedefleniyor.

RESTORAN VE SEYİR TERASI

İstanbul’un sembolü olması beklenen yeni kulede 39 ve 40'ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran bulunacağı ifade edildi. Ayrıca kulenin 33 ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki adet seyir terasının da yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Kuleye iniş ve çıkışta ise son derece hızlı, güvenlikli ve modern asansörler bulunacak.

 Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal