İstanbul Havalimanı’ndan Yine Bir İlk

İstanbul Havalimanı, sağlık akreditasyonu alan dünyadaki ilk kurum oldu.

12.09.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-13:41) İstanbul Havalimanı’ndan Yine Bir İlk

Pandemi döneminde, tüm havalimanları sağlık koşullarını düzeltmek için hummalı bir çalışma başlatırken, havalimanları sağlık akreditasyonunu dünyada ilk olarak, İstanbul Havalimanı aldı.

DÜNYADA İLK SAĞLIK AKREDİTASYONU İSTANBUL HAVALİMANI'NIN

Covid-19 pandemisiyle, güvenli bir uçuş için, Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI) başlattığı, sağlık akreditasyonu sertifikası, önemli tedbirleri başarıyla yerine getiren kurumlara verilmek üzere düzenlendi. Tüm şartları yerine getiren İstanbul Hava Limanı, daha önce aldığı bir dizi hijyen sertifikaya, bir ilki dahil ederek, en temiz havalimanları arasındaki yerini perçinledi.

Hijyen, sosyal mesafe, terminal alanına ve dezenfeksiyona erişim, yolcu iletişimi, personelin korunması, , asansörler, güvenlik taraması, yürüyen merdivenler, bekleme alanları, ve bagaj alımı gibi yolcuların yoğun olduğu alanlarda alınan önlemler, değerlendirme kapsamındaydı.

Havalimanlarında yolculara, personele, sağlık ve güvenliğe dair ölçülebilir öncelik verildiğini kanıtlayan sertifika, İstanbul Havalimanı’nın COVID-19 tedbirlerinde başarılı olduğunun da kanıtlamış oldu.

HİJYENDEN TAVİZ VERİLMEYECEK

İstanbul Havalimanı’nın, “Havalimanı Sağlık Akreditasyonu” sertifikasını almasına ilişkin açıklamada bulunan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Kadri Samsunlu, daha önce aldıkları bir dizi sertifika ve hijyen belgesine, dünyada bir ilki de eklemeleriyle ilgili olarak, havacılık sektörünün en ileri teknolojiyi yakından takip etmek zorunda olduğunu belirterek, ‘Her alanda kendimizi geliştiriyoruz. Bununla birlikte, hijyen şartlardan hiç bir koşulda vazgeçmeyeceğiz’ dedi.

ACI: GURUR DUYUYORUZ

ACI Avrupa Genel Direktörü Olivier Jankovec, pandemi şartlarının, yetkili otoriteye global standartların, sektörde uygulanmasını gerektirdiğini belirterek, ‘Gururla söylemek isterim ki, bu belgeyi ilk alan Avrupalı bir havalimanı oldu’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal