İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği Ödemeleri Bugün Başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin bugün başlayacağını açıkladı.

01.06.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-18:01) İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği Ödemeleri Bugün Başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin bugün başlayacağını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, coronavirüs önlemleri kapsamında 5 Haziran tarihinde yapılması gereken Mayıs ayıyla ilgili işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini öne çekerek, bugün itibariyle T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre hak sahibi vatandaşların banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık yerlere girmemeleri için ödemelerin başvuru sürecinde verilen banka hesaplarına yatırılacağını bildiren Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, sistemde IBAN bilgileri olmayanların da PTT'den ödemelerinin yapıldığını anımsattı.

MAYIS AYI ÖDEMELERİ 1-5 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA OLACAK

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında toplumun bütün kesimlerine destek olmayı sürdüreceklerini dile getiren Selçuk, “Mayıs ayına ilişkin işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri, yoğunluğun önlenmesi amacıyla 1-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Buna göre; T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0 olanlara 1 Haziran’da, 2 olanlara 2 Haziran’da, 4 olanlara 3 Haziran’da, 6 olanlara 4 Haziran’da, 8 olanlara da 5 Haziran’da ödemeler yapılacak" açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal