İSO, Salgın Sonrası İçin Yol Haritası Hazırladı

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, 'Covid-19 Sonrası Sektörel Riskler, Fırsatlar ve Yol Haritaları' projesiyle gelecek dönemi Türk sanayisi için fırsata dönüştürmeye yönelik aksiyonları ortaya koyacaklarını belirtti.

16.05.2020-17:28 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-17:06) İSO, Salgın Sonrası İçin Yol Haritası Hazırladı
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, 'Covid-19 Sonrası Sektörel Riskler, Fırsatlar ve Yol Haritaları' projesiyle gelecek dönemi Türk sanayisi için fırsata dönüştürmeye yönelik aksiyonları ortaya koyacaklarını belirtti.

İSO Meslek Komiteleri'nin Covid-19 İstişare Toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla telekonferansla yapıldı.

İSO'dan gelen yazılı açıklamada fikirlerine yer verilen İSO Başkanı Bahçıvan, yeni normale dönüşe iyi planlamayla hazırlanmak gerektiğini belirtti.

"Bu krizi bir tünel olarak görürsek, tünele girdiğimiz noktadaki gerçeklerle, tünelden çıkacağımız noktadaki gerçekler aynı olmayacak" açıklamasını yapan Bahçıvan, şu açıklamalarda bulundu:

"Cumhurbaşkanı Yardımcımızın koordinatörlüğünde yürütülen, tamamen 'Coronavirüsle mücadelede kazanımlarımızı kaybetmemeye odaklı normalleşme planı.' hepimize güven ve umut veriyor.

Bu süreçte birinci önceliğimiz, sağlık, sağlık, sağlık diyerek tünelden az hasarla ve birbirimize bu hastalığı bulaştırmadan çıkabilmek olmalı. Bu süreçte Türkiye'nin üretmek zorunda olduğu bir kez daha görüldü.

Ülkemizin aydınlık yarınları için bu arzuyu ve üretim gücümüzü ayakta tutmak zorundayız. İSO olarak 'Covid-19 Sonrası Sektörel Riskler, Fırsatlar ve Yol Haritaları.' projemizi başlattık. Proje ile küresel gelişmeleri de yakından takip ederek önümüzdeki yeni dönem için tüm sektörlerimizin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini tespit etmeye ve her yönüyle önümüzdeki dönemi Türk sanayisi için fırsata çevirmeye yönelik aksiyonları ortaya koymaya çalışacağız."

Salgının, tedarik zincirinin tek bir coğrafyaya bağlı olmasının sakıncalarını bütün dünyaya gösterdiğini hatırlatan Bahçıvan, Avrupa dahil olmak üzere gelişmiş ekonomilerin seçenek tedarik merkezlerinin aradıklarını olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, dinamik üretim yapısı ve avantajlı coğrafi konumuyla pek çok sektörde tedarik noktası anlamında konumunu kuvvetlendirmeye aday ülkelerin başında geldiğini belirten Bahçıvan, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, yeni yatırımları ülkemize çekmek için yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik adımları hızla atmalıyız. Yine firmalarımızın ve çalışanlarımızın kendilerini daha güvende hissedebilmeleri için bu konuda yetkin ve önde gelen İş Sağlığı Güvenliği (İSG) firmalarıyla çalışmalar yapıyoruz.

Bu kapsamda, işletmelerimizde daha sağlıklı çalışma koşulları açısından alınması gereken önlemler için her ölçekteki sanayi firmalarımıza rehber olacak bir model üzerinde çalışmaya başladık. Yakında sanayicilerin hizmetine sunacağız."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal