İŞKUR'dan Binlerce Kişiye Müjde!

İŞKUR, aktif işgücü programları bünyesinde işsizler için gerçekleştirdiği toplum yararına program uygulamasını üniversite öğrencilerine de yaygınlaştırıyor. İŞKUR’un yeni programı, öğrencilerin çalışma hayatıyla tanışmalarını ve çalışma disiplini kazanmalarını hedefliyor.

21.11.2018-10:31 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-10:22)

İŞKUR, aktif işgücü programları bünyesinde işsizler için gerçekleştirdiği toplum yararına program uygulamasını üniversite öğrencilerine de yaygınlaştırıyor. İŞKUR’un yeni programı, öğrencilerin çalışma hayatıyla tanışmalarını ve çalışma disiplini kazanmalarını hedefliyor. Buna göre, üniversite öğrencileri Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kamu kurum veya kuruluşlarında üç ay kadar çalışabilecekler.

LİSANS VE ÖN LİSANS ÖĞRENCİLERİ

Üniversite öğrencilerine ilişkin  toplum yararına programlara lisans ve önlisans öğrencileri yararlanabilecek. Açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri programlardan yararlanamayacak. Toplum yararına programların uygulama süresi içerisinde dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan kişiler, programa katılamayacak. Açık öğretim öğrencileri, üniversitelilere yönelik olanlar dışındaki toplum yararına programlarda eskiden olduğu gibi çalışabilecekler.

HANGİ ALANLARDA ÇALIŞACAKLAR?

Üniversiteli gençler doğanın korunması; kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması; kütüphanelerin bakımı ve düzeni; kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi gibi bölümlerde çalışabilecekler.

HER KATILIMCI ÜÇ AYA KADAR YARARLANABİLECEK

Katılımcılar, üniversitelilere ilişkin toplum yararına programlardan en fazla üç ay faydalanabilecek. Normalde 9 aya kadar uygulanan toplum yararına programlara katılanlara 14 güne kadar ücretsiz izin hakkı veriliyor. Üniversite öğrencileri ise üç aylık çalışma zamanında 5 güne kadar ücretsiz izin yapabilecekler.

HAFTADA ÜÇ GÜN

Toplum yararına programa katılan öğrenciler haftada üç gün, günde 8 saat çalışacaklar. Öğrencilere, çalıştıkları her gün için, bir günlük asgari ücret üzerinden ödeme alacak. 2018 senesinde uygulanan asgari ücret üzerinden günlük ücret 53.43 lira olacak. Ocak ayından sonra asgari ücrette olacak artışa paralel olarak bu tutar yükselecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal