İş Bankası: ' KOBİ'lerimizin ve Mikro İşletmelerin Mevcut Limitlerle Desteklenecek, Gerekirse İlave Limit İçin De Azami Çaba Gösterilecek'

İş Bankası: ' Kobi̇'lerimizin ve mikro i̇şletmelerin mevcut limitlerle desteklenecek, gerekirse i̇lave limit i̇çin de azami çaba gösterilecek'

23.03.2020-12:28 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-12:39) İş Bankası: ' KOBİ'lerimizin ve Mikro İşletmelerin Mevcut Limitlerle Desteklenecek, Gerekirse İlave Limit İçin De Azami Çaba Gösterilecek'
İş Bankası, müşterilerinin virüs salgını sürecini mali olarak en az hasarla atlatabilmesi için hazırladığı destek paketini açıkladı.

Türkiye İş Bankası, coronavirüs salgını sebebiyle ekonomik destek paketini devreye soktu.

İş Bankası'ndan gelen açıklamaya bakıldığında banka Türkiye'de de yayılım gösteren ve Dünya Sağlık Örgütü aracılığıyla pandemi olarak ilan edilen coronavirüs salgını sebebiyle devreye soktuğu ekonomiye destek paketini açıkladı.

Müşterilerin 30 Nisan'a kadar ihtiyaç görülmesi durumunda anapara/faiz/taksit ödemelerinin ek bir şart aranmaksızın 30 Haziran'a kadar ötelenmesine imkan sunulacak.

Salgın nedeniyle mali bünyesi olumsuz etkilenen başta turizm, lojistik, AVM, perakende sektörleri olarak sektör ayrımı olmaksızın her bir ihtiyaç, vaka bazında değerlendirilerek ödemesiz dönem dahil gerekli bütün destek sunulacak.

KOBİ'lerin ve mikro işletmelerin, tabana yaygın yararlanmasını teminen, salgın öncesi girdiği ticari sorumluluklarının yerine getirilebilmesi için mevcut limitlerle desteklenmesi ve gerekirse ek limit için de azami çaba gösterilecek.

Maaş anlaşmalı olsun olmasın banka müşterilerinin gelecek 3 aya ait maaş ödemelerini herhangi bir istihdam azaltımı yapmamaları kaydıyla gerekirse ek limit tahsisi suretiyle ödenmesine katkı verilecek.

Dijital kanallar üstünden yapılacak EFT/havale işlemlerinden 30 Nisan’a kadar (karttan karta havale dahil) hiçbir banka müşterisinden ücret istenmeyecek.

Sağlık ve gıda başta olarak, müşterilerin alışveriş anında gerek görülmesi durumunda kredi kartı limitlerinde artırım yapılacak. POS ve Ödeme Kaydedici Cihaz (ÖKC) ücretleri 3 ay boyunca ertelenecek.

Bireysel müşterilere, tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap ödemelerini 3 ay boyunca öteleme imkanı verilecek.

İş Bankası, bu önlemler manzumesi ile kısıtlı olmamak ve başta işini kaybeden vatandaşlara verilecek kolaylıklar olarak, "Türkiye’nin Bankası" olarak ülkenin içine girdiği zorlukları aşmak için yapıcı ve çözümcü anlayışını bugüne kadar olduğu gibi devam ederek k her türlü ilave önlemi alacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal